iTunes download in Europa - bericht in krant De Standaard

Dit bericht is vanavond als nieuwsitem gepubliceerd in de online versie van De Standaard (dagblad in België). Morgen te lezen in De Standaard & Het Nieuwsblad ! 8)

[size=18:567dfc1d4e][/size:567dfc1d4e][b:567dfc1d4e]Apple bereidt on line verkoop muziek in Europa voor
[/b:567dfc1d4e][size=12:567dfc1d4e][/size:567dfc1d4e]
17:01:58

LONDEN/HAMBURG - Apple bereidt de start van zijn on line muziekdienst iTunes Musicstore in Europa voor. De Amerikaanse onderneming stuurde naar een beperkte groep journalisten een uitnodiging voor een groots opgezette bijeenkomst op 15 juni in Londen over het download programma iTunes.

Kenners gaan er daarom vanuit dat Apple-baas Steve Jobs daar tot de oprichting van iTunes Musicstore in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk zal overgaan, of er tenminste een concrete startdatum voor zal noemen.

Apple is de wereldwijde leider op de markt van muziekdownloadprogramma’s. In de VS alleen al zou het bedrijf in een jaar tijd meer dan 70 miljoen liedjes verkocht hebben, tegen een prijs van 99 dollarcent per stuk. Daarmee is iTunes duidelijk succesvoller dan zijn concurrenten.

Maar in juni wil Apple-concurrent Sony ook met een eigen on line muziekdienst van start gaan in Europa en eind mei heeft Napster een commerciëel muziekaanbod opgestart in Europa, maar vooralsnog is dat alleen in Groot-Brittannië bruikbaar.

De uitbouw van het muziekprogramma van Apple in Europa werd door onderhandelingen met de muzieksector en consumentendiensten altijd uitgesteld.

07/06/2004 - dpa - hrt

goed nieuws!! 8)

Ja maar lees ff goed: Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Betekend dat dan ook dat Nederland en Belgie uitgesloten zijn? :?

Of wordt dit de officiële aankondiging van iTunes 4.6 met ondersteuning voor de Airport Express? :(

Vlotte kans dat die update gisteren van de Apple website er iets mee te maken heeft.

ik word kwaad als nederland en ook belgie weer uitgesloten worden, heel kwaad, maar dan niet op apple, want aan hun zal het niet liggen...

Had Apple niet aangegeven dat ze de iTMS in Europa ook in één keer wilden uitrollen? Dan zijn wij volgende week ook gewoon van de partij.

Blijft dan natuurlijk de vraag of Frans Bauer in het reportoire zit… :lol:

Zoeken in de iTMS levert op dit moment het volgende op:

[quote:d335a72886=“iTMS”]Did you mean [b:d335a72886]Trans Baker[/b:d335a72886]?
Your search “frans bauer” dit not match any results.[/quote:d335a72886]