iTunes en afstandsbediening

Ik wil volgende week een Mac Mini aanschaffen, als vervanging van mijn huidige desktop. Nu heb ik bij mijn pc een z.g.n. IRman, dit is een serieele IR-ontvanger, waarmee ik mijn mp3 software kan bedienen. Op zich lijkt het me geen probleem om dit ding aan de Mini aan te sluiten met een simpel USB->serieel kastje, maar kan iTunes er mee omgaan, of is er een plugin voor ?

Zo nee: Op welke manieren is het mogelijk iTunes vanaf een externe applicatie te bedienen, of is het eenvoudig een plugin te schrijven ? Want dan proggel ik zelf wel iets in elkaar.

Met "salling clicker" kun je via een bluetooth telefoon itunes beheren. Ik heb op mijn G4 een mp3 verzameling die deel ik met mijn ibook. Die is op de stereo aangesloten en via de mobiele telefoon kan ik nummers selecteren, zoeken, harder, zachter zetten. Ook apps als iphoto en keynote kunnen hiermee aangestuurd worden.

Is zoiets de bedoeling?

De oplossing voor maar 40 dollar:

http://www.griffintechnology.com/products/airclick/

[quote:1e9e88925a="brinkey"] Is zoiets de bedoeling?[/quote:1e9e88925a] Nee, niet echt, veel te omslachtig.

De AB van mijn versterker heeft de mogelijkheid extra apparaten in te programmeren, nu kan ik met 1 afstandbediening alles in mijn kamer bedienen, dus ook mijn computer, dat wil ik graag zo houden.

[quote:a3daaefe8c="Napsju"]De oplossing voor maar 40 dollar:

http://www.griffintechnology.com/products/airclick/[/quote:a3daaefe8c]
Nope, da’s een extra afstandsbediening, en dat is nu juist niet de bedoeling.

[quote:7a975279d8="Aaargh!"]De AB van mijn versterker heeft de mogelijkheid extra apparaten in te programmeren, nu kan ik met 1 afstandbediening alles in mijn kamer bedienen, dus ook mijn computer, dat wil ik graag zo houden.[/quote:7a975279d8] Ik was net even te vroeg met mijn suggestie... 8)

Succes!

Misschien kun je de ontvanger van Keyspan gebruiken voor je bestaande AB:

http://www.keyspan.com/products/usb/remote/

En als dat niet werkt, dan werkt de ontvanger van iTrans zeker, maar die is wel wat duurder:

http://www.filewell.com/iRed/