iTunes en Net+ Mastercard Problemen

Goedemorgen OMT’ers!

Sinds gisteren heb ik een Net+ (Neteller) Prepaid Mastercard om onder andere aankopen te kunnen doen voor iTunes Muziek en Apps voor de iPhone.

Helaas verliep de registratie van mijn Net+ Prepaid Mastercard op mijn Apple ID niet goed. Wanneer ik mijn creditcardnummer en CVC bij de betaalmethode heb ingevuld, krijg ik de melding dat mijn creditcard niet geldig is in Nederland, terwijl andere bedrijven zoals Google (Wallet) en Spotify mijn CreditCard wel accepteren.

Iemand ervaring met Prepaid Creditcards van Net+ (Neteller) en iTunes?

Nino ten Voorde.

Merk van de creditcard en uit welk land die komt zijn af te leiden uit de eerste paar cijfers dacht ik.
Apple staat alleen toe dat je een Creditcard koppelt uit het land waar de creditcard vandaan komt en voor welk land je een itunes account wilt aanmaken.
Als ik de website zo zie krijg je dus een creditcard waarvan de cijfers overeenkomen met een creditcard uit een ander land (USA?)
Probeer eens een Amerikaans account aan te maken met een ander mail adres, huisadres gewoon van een casino pakken of een bedrijf en dan wel die creditcard gebruiken die je nu hebt.

De website ziet er nml. Amerikaans uit.
Zolang je niets koopt, gebeurd er trouwens niets met je tegoed op je creditcard maar weet je wel of die Amerikaans is.

Dankje voor de oplossing, deze manier werkt inderdaad wel. Ik adviseer ieder die dit probleem ook heeft om niet aangekochte apps of muziek als gift naar je eigen ‘nederlandse’ account te verplaatsen. De app of track betaal je namelijk wel, maar jou ‘cadeau’ of ‘gift’ verdwijnt over de grens van in dit geval Engeland naar Nederland in een zwart gat. Kortgezegt: geld weg.