iTunes gift card

Beste omt lezer,

Ik kom laatste tijd online vaak de onderwerp tegen van een free iTunes gift card.
Er zijn verschillende manieren om ze te verkrijgen. Zoals app dwonloaden en uitproberen. Bij een bepaalde hoeveelheid punten, kan je een giftcard krijgen. Nou vraag ik mij af in hoe vere is dit waar en of werkt. Hebben jullie hier enige idee van?
Want er zijn mogelijkheden om gift card te krijgen van maar liefst 500€. Dat is bijna een mac mini wat je van kan kopen!!!

De beroemde spreuk ‘Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook’ is ook hier weer van toepassing. Maar mocht het je lukken dan hoor ik het graag :wink: ! Met een iTunes gift card kun je geen hardware kopen trouwens.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen per dag bewust op reclame linkjes lopen te klikken via dit soort systemen alleen om 2,- per week te verdienen.

En bedrijven maar 1,28 per klik aan Google betalen en denken dat het echt werkt want je hebt ineens driedubbel zoveel bezoekers op je site. :roll:

Hoogst waarschijnlijk werkt het wel, maar de tijd die je er moet steken weegt vaak niet op tegen de wat je er voor krijgt. En als je ergens wel erg veel voor krijgt, kun je er vaak vanuit gaan dat het niet werkt…

In andere woorden gewoon onzin reclames. Kunnen hierdoor ook malware of andere kwaardaardig software binnen komen in je ios of macos (osx)?

Die mogelijkheid blijft natuurlijk altijd aanwezig (Zelfs bij erkende en vertrouwde software-leveranciers zoals al een aantal malen is gebleken in het verleden).

Hoe kan ik mijn ipad pro 9,7 na checken of die geinfecteerd is?

Een iPad (zonder jailbreak…) kan niet geïnfecteerd zijn Logan Legend. Geen zorgen :slight_smile: Op een Mac kan het wel, zoals Night ook zegt.

Oky bedankt voor je gerust stelling McPim.

Maar nu ben ik wel benieuwd geraakt hoe een mac geinfecteerd kan worden en wat je eraan kan doen?

Daar staan de forums vol van en zijn de meningen over verdeeld dus daar waag ik me niet aan :lol: Maar in 't kort: als je ‘bewust’ internet zonder zomaar ergens op te klikken met een up-to-date Mac ben je aardig safe, een virus komt bijna niet voor op een Mac. Ik (en de meeste Mac gebruikers) heb geen virusscanner, voor ‘adware’ en ‘malware’ is het goed om Malwarebytes (link) te draaien, dat haalt de meeste internet rommel wel van je systeem. Ook daar heb ik nog nooit last van gehad maar dat komt wel regelmatig voor als ik het zo hoor :wink: