ITunes importeren cd en nrs worden opgesplitst en..

Paar vreemde verschijnselen.
Als ik een cd importeer waarbij er verschillende artiesten meedoen dan wordt elk nummer apart opgenomen.

Bij de betreffende cd ontbreken dan die nummers en zijn als afzonderlijk album terug te vinden. Hij geeft het album van de artiest dus weer met de hoes. Als de artiest nummers ism andere artiesten op het album heeft staan, worden deze nummers als apart album weergegeven.
Zeer vervelend uiteraard en niet bruikbaar. Het lukt niet om deze nummers terug te slepen in het album

Heeft iemand een idee voor beide problemen?

Je kunt in bijvoorbeeld de Album weergave alle onderdelen selecteren die toebehoren aan het zelfde album. Vervolgens op één van deze albums 'Ctrl + (linker)muisknop > Toon Info en of bij 'Albumartiest' de naam van de uitvoerende artiest invullen / of bij 'Album' de naam van het album.

Tevens kun je bij het tabblad 'Opties' bij dit zelfde Info menu ook kiezen voor 'Deel van verzameling' en vervolgens daar rechts naast 'ja' selecteren. Dit zou moeten werken.

Dag Gerd,

Bedankt voor je antwoord.
Zal het uitproberen.

Even kijken wat snelste werkt.
Blijft wel het feit dat dit rare manier van verwerken is door iTunes.

Nee, dat is het niet... Per nummer wordt er een artiest aangegeven en zolang jij niet aangeeft dat e nummers een deel van een verzameling zijn, zal hij bij elke sorteerwijze waarbij op artiest wordt gesorteerd de nummers op de plek zetten van de uitvoerend artiest.

Het voordeel is dat je snel ziet welke nummers je dubbel hebt van bijvoorbeeld een album van de artiest zelf en van een verzamel-album. Het nadeel is dat als je een nummer zoekt, je nog wel eens op verschillende plekken moet zoeken, maar daar hebben we dan weer de sortering op artiest voor...