iTunes? in 10.6.6 Help ik wil muziek

Beste mensen,
ik heb een macbook pro uit begin 2011 er staat OS X 10.6.6 op. Onlangs heb ik (om een andere reden) een clean install gedaan, sinds kort doet itunes niks er staat een ?vraagteken symbool. Ik heb al van alles geprobeerd, bij opnieuw installeren krijg ik “een onbekende fout”.
Het belangrijkst is ik wil weer muziek op m’n iPhone kunnen zetten. Ik heb allerlei alternatieven voor itunes gevonden maar deze vereisen allemaal een nieuwere versie van OS X, ik wil niet nog meer onbekende shit downloaden. Als itunes gewoon terug kan komen zou natuurlijk perfect zijn maar die hoop heb ik een beetje opgegeven, een goed alternatief programma geschikt voor 10.6.6 is ook meer dan welkom. Hoop dat iemand kan helpen!

Als je iPhone is geupdate maar 9 of hoger, ondersteunt iTunes in 10.6 je iPhone/ipad niet meer, Je kunt dus ook niet meer vanuit iTunes je iPhone/iPad synchroniseren e.d. Je kunt iTunes voor de 10.6 downloaden
https://goo.gl/zJmVvb
maar daar schiet je in dit verband niet zo mee op. Wat je zou kunnen proberen is DiskAid
http://goo.gl/0e7EjQ
kijk onderaan, bij “Related Links”

iTunes wordt automatisch geinstalleerd bij een clean install…
maar waarschijnlijk een te oude versie die niet meer ondersteund wordt??

updaten is dan noodzakelijk naar 10.6.8 en iTunes 11

probeer anders deze eens iTunes 10.6.3

bedankt voor de reacties. De iPhone werd wel herkent, maar het probleem is nu dat itunes helemaal niet opgestart kan worden op m’n macbook.
Voor DiskAid is blijkbaar ook itunes vereist. Ik ga proberen te updaten.