iTunes laadt geen MP3's zonder ID3-tag?!

Ik gebruik sinds kort Apple, en dus iTunes. Werk prachtig allemaal, maar ik heb nog 1 probleempje : Hij wil geen MP3's zonder tag in de bibliotheek laden... Is dit ergens in te stellen? Of moet ik echt alle 4618 bestanden een tag geven? :x Ik hoop het niet, want anders ben ik een paar avonden bezig om alles namen te geven...

Ik was Winamp gewend, en daar werden MP3’s zonder tag gewoon ingeladen, en waren de bestandsnamen zichtbaar als titels.

Hij zou het gewoon moeten doen hoor, alleen dan zonder artiestnamen e.d.

:expressionless:

Als je een nummer in de finder selecteerd,
en dan met de rechtermuisknop kiest voor
open met > iTunes ?

@ Unsound: aangezien jij de vorige vraag ook beantwoord hebt, zou je dan misschien kunnen kijken wat mijn probleem is? [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=72242]klik![/url]

Inderdaad, hij opent de liedjes. Alleen hij herkent geen artiesten en albumnamen o.b.v. mapnamen. Is hier niet een fijn plugje voor ofzo?

Nu heb ik een paar honderd keer nummer 1, dan een paar honderd keer nummer 2, etc. Ik heb dus niet zoveel aan die bladerfunctie… Anyone?!

ik ben bang dat je toch ieder nr. van naam moet gaan voorzien. Of als je die hebt de cd's opnieuw rippen dan zoekt itunes er zelf de juiste titel, album en arties bij.

Als de namen van de artiesten en nummers in de bestandsnaam van het mp3-bestand zitten kan je er een applescript tegenaan gooien. In dit geval: 'Filenames to Song Names', te downloaden op:

http://www.dougscripts.com/itunes/scripts/ss.php?sp=filenamestosongnames

Instructies over hoe je Applescript voor iTunes aan zet staan op:

http://www.dougscripts.com/itunes/itinfo/asitbasics.php

Ik heb mp3idtag geprobeerd en dit programma zet je id tags redelijk goed. Er zitten natuurlijk foutjes in. Je kan het programma ook automatisch laten zoeken naar de album covers. Zit ook redelijk goed. Zelfs de lyrics zoekt hij maar in de trail versie zet hij maar 50% van de tekst in de tag.

[quote:7188401ec8="Filiep"]Ik heb mp3idtag geprobeerd [/quote:7188401ec8]

Klinkt goed! Heeft u een link? Ik vind het nergens…