iTunes ordenen

Ik heb een Apple TV, 1e generatie, die ik met I tunes het gesynchroniseerd. In de originele bibliotheek staan artiesten vaak een aantal maal, bijvoorbeeld "Michael Jackson", maar ook "Michael Jackson met ?????". Ik heb onder "artiesten" in Itunes alle verwijzingen van andere artiesten weggehaald, zodat alle artiesten Michael Jackson nummers, "Michael Jackson" heten, ongeacht wie er verder meezingt.

Dit heb ik gedaan, omdat je anders in Apple TV heel veel verschillende variaties met Michael Jackson krijgt. Als je een artiest wil afspelen, wil ik alle nummers kunnen pakken en niet elke keer een subartiest moeten zoeken.

In mijn Itunes bibliotheek staat het geordend, maar tijdens de synchronisatie wordt de originele artiest gesynchroniseerd. Hoe kan ik dat uitzetten?

Probeer eens om in iTunes als 'Albumartiest' Michael Jackson in te vullen.
(Album van MJ selecteren + de nummers van de andere artiest, en dan 'rechtsklik' > 'Toon info'. Daar dan in het vakje 'Albumartiest' Michael Jackson invullen)

Inderdaad. Bij de optie albumartiest de artiestnaam van de hoofdartiest van het album wil wel eens helpen. Mocht dat niet helpen bij je Apple TV. Probeer dan eens de sorterings velden.
[img]/uploads/community/7909466a75dc1fe7164eb32788f959750c4fc825_0.png[/img]
Zie de linkerkolom in het screenshot.