itunes server in een intern netwerk.

Weet iemand of het mogelijk is om in een bestaand netwerk een soort itunes server te plaatsen zodat ik op alle mac's die aan het netwerk hangen muziek kan afspelen van die ene Mac waar iTunes opstaat?

##

En is daar nog een limiet aan hoeveel mac's je je muziek over kunt delen ? En als je dat bij allemaal doet moet je dus wel zorgen dat er maar op 1 tje echt een bibliotheek staat of kan je onderling ook weer alles van de mac's onderling delen. Ik bedoel de bieb van mac a / delen met b en c en de bieb van c delen met a en c enz. ?

##

[/quote] Dat heb ik eerst gedaan alleen ik had ZOveel liedjes dat mijn macs een beetje een puinzooi werden dus heb ik dat zo opgelost. Je kunt doen wat je wilt.. leef je ermee uit. Sky is the limit!!![/quote] Hoe heb je dat opgelost danwant "zo" zegt me niet zoveel ;-) , ik durf niet zo snel te experimenteren als de muziek bieb van iemand anders bij dat experimenteren hoort namelijk :P

##

##

Het verhaal met 1 mac met een grote hd dat is wat ik wil doen idd, nu is de vraag hoe stel je de andere macs dan in zodat ze van die ene kunnen delen zonder dat de bieb die op die mac staat verloren gaat, zodat ook als bijvoorbeeld iemand die met een laptopje langs komt ook mijn muziek kan afspelen via zijn bookje zonder dat zijn eigen bieb verdwijnt.

##

##

##

##

##

Fuck ik zit op me werk nu en er staat geen java op deze xp bak dus ik zie de afb niet, ik moet dus ff wachten met reageren tot ik ze thuis heb bekeken, maar alvast bedankt voor de moeite :lol:

##

Ok het is me duidelijk stel ik zet er 10macs op me netwerk dan kan ik ze allemaal laten delen met elkaar zonder dat dat de bieb van de Book aantast, duielijk verhaal , en dit soort dingehn maakt mij zo blij met mijn Macjes, bedankt man, en eeeeh nu naar bed dan he :)

Ik heb hier ook een oude PowerMac draaien onder OS X 10.2.8. Daar zit een 180 GB schijf in waar ik al mijn CD's in heb geladen. Via iTunes kunnen alle andere Mac's in huis de centrale "iTunes Jukebox" benaderen. Voor de woonkamer heb ik een SLIMP3 speler gekocht. Die hangt daar aan de stereo en aan het netwerk. Op die manier kan ik in de woonkamer ook de iTunes Jukebox gebruiken.

Echt heel erg moooi dat dit allemaal kan. Erg leuk hier in de studio lijkt me, maar alleen zegt iTunes dat ik een poort moet veranderen. iets in de fire wall. kan alleen niet meer die melding terug krijgen. Waarschijnlijk moet je iets bij je netwerk instellingen veranderen, want ik heb zoveel mogelijk alles dicht staan (ben zeer paranoia, hahaha)

[url=http://staff.washington.edu/~trav/osx/itunes.html]Hier[/url] kun je vinden dat je poort 3689 voor TCP verkeer moet openzetten.

Kijk en zo blijven we leren :D