iWeb: open koppeling in nieuw venster??

olla allemaal,

ik zit wat met iWeb te klooien en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om een koppeling te laten openen in een nieuw venster (of tabblad)… kon hier op het forum er nix over vinden…

Als het via de html zelf is aan te passen hoor ik graag wat ik op welke regel moet veranderen om het in een nieuw venster te openen, ik ben namelijk nog html-maagd :wink:

TIA

iWeb kan dit niet zelf.

Voor HTML wachten we even op een specialist. :wink:

[code:1:0c18339ee6]<a href="jouwpagina.html" target="_blank">Link</a>[/code:1:0c18339ee6]

[quote:0c18339ee6]Magic TARGET names

These names all begin with the underscore character. Any targeted window name beginning with underscore which is not one of these names, will be ignored.

TARGET="_blank"
This target will cause the link to always be loaded in a new blank window. This window is not named.
TARGET="_self"
This target causes the link to always load in the same window the anchor was clicked in. This is useful for overriding a globally assigned BASE target.
TARGET="_parent"
This target makes the link load in the immediate FRAMESET parent of this document. This defaults to acting like “_self” if the document has no parent.
TARGET="_top"
This target makes the link load in the full body of the window. This defaults to acting like “_self” if the document is already at the top. It is useful for breaking out of an arbitrarily deep FRAME nesting. [/quote:0c18339ee6]

@ konijn:

Thx dude,
ik moest ff zoeken wat van jouw code waar precies moest, maar ik heb meteen goed gegokt en het werkt !

Hou er wel rekening mee dat de volgende keer als je je iWeb-site aanpast en upload je ook weer de code moet aanpassen.... Toch 1 van de kleine dingetjes die hopelijk in een volgende update van iWeb aangepast wordt.

ja dat is idd wel iets om te reminden..

ik vind het sowiezo stom dat de optie niet standaard in iWeb zit…

gelukkig gaat het om een “under construction” site, die (in principe) niet meer ge-edit hoeft te worden.
Met de definitieve site ben ik nog bezig en die wordt niet met iWeb gemaakt.

[offtopic] is de kans echt groot dat Windows Vista en IE7 strax geen flash ondersteunen?? lijkt me nogal onlogisch…[/offtopic]

Voor meer HTML voor beginners zie [url=http://www.xs4all.nl/~marksjr/html/]hier[/url].

(Overigens is het openen van een nieuwe window iets wat je alleen moet doen als het echt nodig is. Veel gebruikers houden er niet zo van om telkens weer windows te moeten sluiten.)

Ik denk niet dat je iWeb kan zien als professioneel HTML-editor. Het zou idd leuk zijn als ze de target-blank functie zouden in bouwen maar dan kunnen ze er meteen van alles en nog wat in gooien. Het is gemaakt om simpel te zijn. Inherent daaraan zitten er dus ook minder functies in. Als je meer wil, zal je naar DreamWeaver of GoLive moeten gaan denk ik...

Daar kan ik mij inderdaad bij aansluiten.

Ik moet wel zeggen dat iWeb schitterend werkt en heel snel tot redelijk verbluffende resultaten kan leiden. Persoonlijk verwacht ik wel dat er nog wel een paar extraatjes zullen komen in toekomstige versies van iWeb. En ik denk ook dat de makers van de wat meer ‘profi’ programma’s best wel eens achter hun oren mogen krabben om te kijken naar een ietwat simpeler manier van werken. Freeway was natuurlijk al een goed voorbeeld van dat echt profi websites heel goed op een eenvoudige manier gemaakt kunnen worden. Rapidweaver en iWeb bewijzen dat op een hele simpele manier ook hele behoorlijke resultaten gehaald kunnen worden… (Uiteraard geheel afhankelijk van wat je zelf wilt…)