iWeb zonder .mac-account lijkt goed mogelijk

In het forum is het al even terloops [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=67564]opgemerkt[/url] door Fonzie, maar het lijkt er toch sterk op dat iWeb de mogelijk biedt je site gewoon in een map op te slaan en vervolgens met een ftp-programmaatje te uploaden naar je lokale homepage-ruimte (de webspace van je provider ofzo)

In een quicktour movie van iWeb wordt namelijk getoond hoe je eenvoudig je site kunt publiceren naar je .mac-account. In het menu dat verschijnt staat vlak onder ‘Publish to .mac’ de optie ‘Publish to a Folder’.

Er zijn programma’s als Transmit, die keurig een folder kunnen synchroniseren met je homepage-ruimte. Dat biedt ook voor de wat minder ervaren web-bouwer perspectieven in het gebruik van iWeb.

Zijn er al early adepts met ervaringen???

Hier een screenshot uit de Quicktour movie op de Apple-site, waarin duidelijk de optie ‘Publish to a folder’ zichtbaar is:

[img:c5812f68a1]http://home.tiscali.nl/hennykoster/Picture%201.jpg[/img:c5812f68a1]

Oef,

Dat is al een opluchting. Dat ze in de reclameboodschap niks anders dan .mac vermeldden, daar nog aan toe. Als het maar werkt met een niet .mac-account (in tegenstelling tot hun andere ‘diensten’ zoals bv. backup?)

tnx voor de toelichting

Dat was al duidelijk:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=67902

Is er ook al een manier op Photocasts te maken (en on-line te zetten) zonder .Mac?

Dat lijkt me dan toch wel vrij omslachtig als je geen .Mac hebt. :roll: Ik sta er toch maar vrij sceptisch tegenover :/ Ik blijf wel RapidWeaver gebruiken. (wat ik sowieso al van plan was)

hier de verschillen tussen met en zonder .mac .....

en helaas … die mooie slideshoweffecten zijn dan nou net weer niet mogelijk …

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303049

Die zaken die niet kunnen is ook maar logisch, aangezien iWeb bij Publish to a folder totaal geen weet heeft van de server waarop dit terecht kan. Zal dit ajax ondersteunen (slideshows) en welke server-side scriptingtaal ondersteunt het etc.

Het was dus weer een gevalletje "storm in een glas water."

Iemand beweerde ineens dat je .Mac nodig had, terwijl dat niet zo was. Dat het niet nodig is staat ook al geruime tijd in het topic over iLife '06, ik zie dus ook niet de toegevoegde waarde van een apart topic hierover.

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=67641&highlight=