iWorks en iLife gratis, ook als je de oude versie hebt gekocht!!!

Apple is echt goed bezig.

Niet alleen bij aankoop van een nieuwe Mac krijg je de nieuwe iWork versie, ook als je de vorige versie hebt, kan je updaten naar de nieuwe.
Hetzelfde geld voor iLife.

Dit geld voor IOS en OSX.

Ik heb iWork '09 ooit op DVD gekocht, maar krijg nu nog geen software update hiervoor te zien. Ik ben wel benieuwd of de gratis update ook geldig is als je de software niet in de App Store hebt gekocht. Het persbericht doet vermoeden van wel.

In de Mac App Store moet je gewoon betalen voor bv Pages (5.0) namelijk € 17,99. En ik heb ook gewoon iLife’11 op mijn mac’s staan, zo heb ik ze gekocht (nieuw)

Nee heb je de dvd gekocht kan je gewoon weer de laatste versie kopen, kost iets van €13,-

DVD kopers lijken de pineut te zijn… alhoewel de software indentiek is aan de versies in de App Store. Dezelfde problematiek met Aperture helaas.

Jammer om te zien dat de mensen met een DVD niet gewoon kunnen updaten… Als ik vrijdag naar de apple store ga zal ik het even na vragen of dit de bedoeling is of dat je wel gewoon hoort te updaten.

Even wachten totdat ze op de pirate bay verschijnen…

PAS OP!

Open geen pages documenten op iCloud.com, hierna kan je deze documenten niet meer openen op de oude pages’09…
Nu moet ik dus mn rapport verder schrijven op iCloud.com hahaha verrot.

Blij dat ik nog even heb gewacht: Vanochtend kon ik iWork gewoon gratis updaten vanuit de App Store, ook al heb ik ze van DVD. De iWork apps zijn bij mij nu ook eindelijk netjes onder “Purchases” geplaatst, het is dus net alsof ik ze in de App Store heb gekocht. Hetzelfde geld voor Aperture 3, die heb ik van DVD, maar staat nu onder Purchases in de App Store. Handig dat ik die DVD nu niet meer nodig heb.

Ik heb zowel iwork als ilife van dvd geïnstalleerd maar kan niet gratis updaten vanuit de app store :frowning:

Apple werk aan een fix voor het probleem dat gebruikers evaren als ze een oudere versie vanaf DVD hebben geïnstalleerd. Dus wacht nog even met het kopen van de appjes in de store (dit scheeld toch weer 60 euro).
http://www.macrumors.com/2013/10/22/some-users-with-older-copies-of-ilife-and-iwork-having-difficulties-upgrading-to-new-versions/

Bewerking van een tip die geen tip bleek te zijn, excuses.

Ik snap alleen nog steeds niet waarom Apple heeft bedacht (in iPhoto '11 al) dat het handig zou zijn om in het bewerk-scherm de werkbalken permanent in beeld te houden, in tegenstelling tot het zwevende opties-schermpje in iPhoto 09 en eerder. Had gehoopt dat het met deze update weer terug zou worden gebracht. Nu is er onnodig veel schermruimte in beslag door de balken… Waarom?!

(om een idee te krijgen):

En het was ooit zo, waarbij die balken boven en onder vanzelf weggingen in volledig scherm:

Ik ben ook een voorstander van die losse venstertjes, die kun je tenminste lekker verplaatsen als ze in de weg staan terwijl je het hele canvas kunt gebruiken om op te werken.

Precies; voor mij genoeg reden om dus niet te upgraden (al jaren trouwens). Die huidige indeling heeft massa’s loze ruimte. Op zich niet zo’n ramp als je een 27" iMac hebt met genoeg schermruimte, maar niet handig op een 11" MacBook Air zoals ondergetekende…

Hier is de gratis update van het iWork '09 pakket naar de nieuwe App Store apps eindelijk gelukt! Wat voor mij de oplossing was om de systeemtaal om te zetten naar het Engels n.a.v. dit topic:

https://discussions.apple.com/thread/5468037?tstart=0

Vervolgens waren na de herstart de updates direct beschikbaar in de App Store.

[quote=Stro url=http://www.onemorething.nl/community/topic/iworks-en-ilife-gratis-ook-als-je-de-oude-versie-hebt-gekocht/#post-2611794 time=1382550341]Hier is de gratis update van het iWork '09 pakket naar de nieuwe App Store apps eindelijk gelukt! Wat voor mij de oplossing was om de systeemtaal om te zetten naar het Engels n.a.v. dit topic:

https://discussions.apple.com/thread/5468037?tstart=0

Vervolgens waren na de herstart de updates direct beschikbaar in de App Store.

[/quote]

Heb je daarvoor ook de locatie aangepast en de Nederlandse taal verwijderd?

Het is mij nog niet gelukt door de enkel de taal om te zetten en in te loggen op een gast account.

Ik heb het volgende gedaan waardoor het nu wel werkt…:
Ga naar je App Store op je mac
Ga naar de tab featured en click op Account onder Quick Links.
Log in met je apple store account.
Onderaan de pagina zie je een optie staan; “Reset all warning for buying and downloading” click hierop.
Vervolgens waren ze voor mij zichtbaar.

Let wel, taal heb ik alvorens ik actie op engels gezet.

Nee alleen de systeemtaal op Engels gezet (Primair). De optie “Reset alle waarschuwingen voor het kopen en downloaden” had ik in eerdere pogingen al geprobeerd.

Ik ben in ieder geval blij dat het met een beetje uitproberen uiteindelijk toch lukt!

Goeie tip.

6 updates erbij.

Bedankt Ganymedus! Bij mij is het nu ook gelukt :slight_smile: