Jaguar en USB-Webcam - ... niet ondersteund?

Omdat mijn zoon een jaar in Nieuw-Zeeland zit hadden we afgesproken periodiek niet alleen emailcontact te hebben maar ook eens via webcam. Leuk idee... maar toen kwam Jaguar... Weet iemand hoe je Jaguar een USB-webcam aan kan laten sturen? Als ik moet wachten tot Apple met een update voor Jaguar komt is mijn zoon al terug vrees ik... Ik kan hier wel terugvallen op een Windows-systeem maar ja... doet toch pijn he :( :)

P.S. Heeft er iemand ervaring met de iBot Firewire Webcam??

Peter Lievense

Ik heb mijn webcam nog niet geprobeerd onder 10.2.1, maar onder 10.1.5 gebruikte ik Macam als "driver". Dat werkte goed. Kijk eens op: [url=http://webcam-osx.sourceforge.net/]http://webcam-osx.sourceforge.net/[/url]

MF

Zover ik weet zijn er weinig drivers op de markt voor het ondersteunen van webcams in het algemeen, USB of FireWire. Voor mijn Philips ToUcam Pro is er simpelweg nog helemaal geen driver volgens mij (allang niet gecheckt overigens), maar voor de iBot van OrangeMicro zijn er wel drivers, voor FireWire zeker en werkt perfect onder OSX. Ik gebruik [url=http://www.ivisit.com]iVisit[/url] voor webcam communicatie, helaas is die er nog niet voor OSX, maar uit betrouwbare bronnen weet ik wel dat het er komt voor het einde van het jaar!

Sorry Gatekeeper, ik reageer niet op jouw vraag over de iBot FireWire. Die van mij heb ik onlangs vermoord, weet niet hoe, maar iets met te veel stroom hebbik zo het vermoeden hehe.

Ik kan je de iBot van OrangeMicro echt wel aanraden. Echt een onwijs goeie cam. Je krijgt er als je een brunette bent wel paars haar van, maar da's wel funky hehe…
De iBot werkt geweldig onder OSX, te checken met de cam app BTV, die je overigens op je Installer-CD van iBot meekrijgt.

Check OrangeMicro voor specificaties. De aanschaf van de iBot kan wel eens problemen opleveren trouwens, mijn nieuwe staat in bestelling en is niet goedkoop (147 Euro ex. BTW).

Tot cams  ;)

Amsterdam,

Voor jou geldt ook dat je Macam even moet checken (adres zie boven).
Mijn Toucampro werkt (in ieder geval onder 10.1.5) uitstekend.
Dus het begin is er…

MF

:) MacFan1965 Dank je wel! Ik ga even checken, geweldig gewoon! *omhels*  :D

Zucht.... helaas.... met de Macam driver krijg ik de melding 'USB communication error' op het moment dat ie de camera ziet...  :(

Ik zal mijn licht eens gaan opsteken bij de iBot… Er zijn toch wel meer Firewire webcams te krijgen??

Gatekeeper,

Kijk eens op http://www.orangemicro.com/updateibotmacsoftware.html

Daar staat een en ander betreft een driver onder OSX !!!

MF

hi guyz,

Ikheb een philips toucam pro en werkt perfect onder 10.2.1.
Macam werkt goedm ook de usb drivers ioxperts zijn goed maar is shareware.
Ik heb ISPQ draaien, werkt prima

greetz

Ateazz

ateazz, top dat je dat ff laat weten. Heb dezelfde cam maar Macam nog niet uitgeprobeerd. Geweldig dat het werkt.  :)