Jaguar op beige G3 en toch kunnen printen met LW 4/600 PS

Mac OS 8.6 lijkt het nu definitief te hebben begeven op mijn beige G3, die ik voornamelijk als printserver voor mijn LaserWriter 4/600 PS gebruik, nog steeds een heel fijn printertje. De G3 heb ik in een Ethernet-netwerkje aan mijn G4 iMac hangen en via LocalTalk Bridge kon ik rechtstreeks vanaf mijn G4 printen. Nu prijkt er een bommetje op het beeldscherm van het G3-tje maar het kopiëren van het 4 Gig HD-tje naar m'n G4 HD gaat rustig door, heb ik eindelijk die back-up van historisch spul :) Als die klus geschied is wil ik het schijfje opnieuw formatteren en Jaguar op die G3 installeren. Op zich moet dat te doen zijn met zo'n 224 MB aan RAM, alleen heb ik niet 123 antwoord op de vraag of ik dan nog gebruik kan maken van het LaserWritertje...

Die Beige G3 heeft een HD van 4gig? Kijk dan wel uit met het installeren van osX, want een standaard installatie van het nieeuwe systeem neemt al bijna zoveel in.

Instructies over hoe je printers onder osX aan de praakt krijgt vind je hier:

http://www.linuxprinting.org/macosx/

Het enige wat niet werkt, en waarschijnlijk nooit zal werken, zijn de quickdraw printers van apple.

Succes

Hier over jou printer:

http://www.linuxprinting.org/show_printer.cgi?recnum=Apple-LaserWriter_4_600

Hier neemt Panther 1,17 Gig in beslag... En het LaserWritertje is een PostScriptprinter, aangesloten op de AppleTalk printerpoort.