JavaScript url probleem.

Ik ben de laatste hand aan het leggen aan m'n eerste widget, en stuit op een klein probleem. Een aantal links in de widget worden met een for loop dynamisch gegenereerd. Een deel van de code hiervoor ziet er zo uit:

[code:1:8e245b60f4]
<a href=’#’ onclick=‘widget.openURL(“http://confituur.com/site7?wat=” + output[n] +"")’;>"
[/code:1:8e245b60f4]

Als [b:8e245b60f4] output[n] [/b:8e245b60f4] een spatie bevat wil de link niet openen. Ik heb al geprobeerd om een escape erop te zetten, maar dat helpt niet. Iemand een suggestie?

spaties in output[] vervangen door %20 misschien?

Dat heb ik duss geprobeerd met escape(output[n])... maar dat werkt dus ook niet. Met een alert heb ik gecheckt of er het wel degelijk vervangen wordt. Wordt vervangen maar geen succes...

<a href='#' onclick='widget.openURL("http://confituur.com/site7?wat=" + output[n] +"")';>" Lijkt me beter werken (dus zonder die backslashes)

Maar dat kan niet, want die HTML code staat al tussen dubbele aanhalingstekens...

Anders misschien werken met een eval ?

Hmm, dan moet ik even opzoeknen hoe dat werkt...

Voorbeeld:

[code:1:6a64c1a58c] eval("<a href=’#’ onclick=‘widget.openURL(“http://confituur.com/site7?wat=” + output[n] +"")’;>") [/code:1:6a64c1a58c]

Helpt niet. Probleem blijft hetzelfde. Hij wil blijkbaar gewoon geen url openen waar ook maar enigszins een spatie of %20 inzit. Het enige wat ik nu nog kan bedenken is de spatie vervangen door een groep tekens of zo. Iets als ### of ---. En het dan in de php online weer vervangen door een spatie. Een beetje omslachtig, maar ik denk de enige manier( voor zover mijn kennis reikt).

Of gewoon geen spaties gebruiken in de url, als dat een optie is.

Nee, dat is onmogelijk....

en de spatie door + vervangen?

:? ... dat ik daar niet aan gedacht heb. Soit, het wekt nu naar behoren.

Voor wie de widget wil hebben, je kan hem[b:407ec7b991] hier[/b:407ec7b991] downloaden.