jpeg reuzel verwijderen?

Hoi,

ik weet dat er programma’s zijn die jpeg reuzel weer een beetje kunnen weghalen cq opfrissen…

Weet iemand misschien een naam van zo’n programma of plugin? Ik heb al op versiontracker gezocht maar kom zonder naam niet zo ver helaas…

bedankt,

frans

Euhm.... definieer 'reuzel'..... :? :|

Loopt ergens een topic over met een link naar die plugin of proggie. Ergens tussen de 180000 pagina's. Kan het niet vinden Frans :(

met reuzel bedoel ik die lelijke vlekken die je krijgt als een jpg maakt, afhanelijk van de kwaliteit veel of weinig......

als ik nou wist hoe ik reuzel beter zou moeten definieren dan zou ik het misschien zelf kunnen vinden…

Er zijn inderdaad plugins voor, Geunine Fractals o.i.d. geloof ik....

Ik gebruik zelf nog wel eens een ander trucje, wat soms werkt:
dupliceer de laag, geef de ene laag een dosis noise, en geef
de andere laag een portie “dust and scratches”. Daarna een beetje
met de laagmodussen en transparantie spelen… wil nog wel eens lukken.

Ik kom nog maar weinig JPG gereuzelde bestanden tegen. Meestal geef ik dan ook bij de klant aan dat ik daar niets mee kan. En leg ik uit hoe dat anders en dus beter kan.

Image doctor van Alien Skin, doet het wel aardig, verwacht er echter geen wonderen van.

S-Spline 2.1

Maar moet ff kijken waar het staat. Je kan dit ook zoeken bij www.versiontracker.com

is dit wat voor je : photoretouche pro 3 : http://www.binuscan.com/us/prp/tutorial/html/jpeg_removal.html (is link naar filmpje over het jpeg removal onderdeel van het programma) - ben zelf trouwens erg gecharmeerd van het PR3!

Zoek eens met google of vers.tr. op artefacten, dat is hetzelfde als wat jij Reuzel noemt, kom je veel nuttige tips tegen.

[quote:e2ac3db4ac]als ik nou wist hoe ik reuzel beter zou moeten definieren[/quote:e2ac3db4ac]

JPG-snot :slight_smile:

Iedereen bedankt voor de reacties!

[quote:e74ec13536=“TonE”]Image doctor van Alien Skin, doet het wel aardig, verwacht er echter geen wonderen van.[/quote:e74ec13536]

Ik heb gisteren de demo versie van image doctor gedownload, het resultat met de desbetreffende foto was beter dan ik had verwacht, misschien is het ook zo dat deze foto zich er beter voor leent dan bijvoorbeeld een portret. Ik ga het van de week ook maar eens proberen met andere foto’s.

[img:e74ec13536]http://home.wanadoo.nl/franzle/macosx/reuzel.gif[/img:e74ec13536]

Yep, in combinatie met PXL smartscale van Extensis en Image doctor kom je nog een heel eind met zo'n beroerd jpegje, ideaal is het natuurlijk niet.

Leuk GIFje :)

Russel Brown had ook een aantal handelingen die de artifacts zouden verminderen. Iets met een blur of median en dan de laag in color blend mode of zo. Weet niet meer precies en kon het zo snel ff niet vinden. Misschien helpt een iets langere en meer toegewijdere zoektocht?