jpg-probleem. Groot jpg-probleem.

Lange tijd terug heb ik foto's van mijn fototoestel op mijn pc, windows microsoft XP blabla gezet. Alles goed en wel, en kon de foto's (álle foto's) openen.

Nu, een hele tijd later, wilde ik de foto’s op cd branden. Voor de zekerheid checkte ik de boel nog even, en alle foto’s waren te zien met miniatuurweergaves. Toen ik een willekeurige foto opende, kreeg ik de melding “geen voorbeeld beschikbaar”. Ik probeerde het met photoshop (cs 2 maar dat maakt niet uit verder geloof ik), en daar kreeg ik zoiets als: Kan dit bestand niet openen want het is een ongeldig bestandsformaat of het is beschadigd.
T vreemde eraan is dat sommige foto’s wel openen, en dat ik dus wel alle foto’s kan zien als mini’s.
Alle foto’s hebben zijn nog wel rond de 700 kb per stuk, dat waren ze ook toen ze nog wel openden. Ook bij eigenschappen zie ik niks vreemds, heb ook jpg erachter gezet maar dan opend ie nog steeds niet. (Dan wordt het zegmaar afbeelding 1.jpg.jpg)

Ik snap het niet meer. Ik kon ze 2 maanden terug toch echt bekijken en heb er niks raars mee gedaan… Recovery-programmaatjes helpen tot nu toe ook niet… wie o wie heeft een oplossing? Ik ben je eeuwig dankbaar (nee daar koop je niks voor maar oke…)

Graphic converter? of eens checken met een exif reader ?

My thoughts exactly,.. zit in je map Programma's,.. standaard.

:smiley:

Als het een te open deur is, moet je me dat maar niet kwalijk nemen.: - Ga na het aanclicken( niet openen),naar "archief" in menubalk, en click dan op "open met". Dan moeten zich een heleboel mogelijkheden aanbieden. probeer een aantal uit. -Zet dat bestandje eens in de "graphicconverter", daarin kun je het ook met een heleboel andere programma's openen. Doe het even hier mee. ik denk nog wel even verder ondertussen.

Nog een paar mogelijkheden wellicht, maar dan moet je zelf maar even zoeken, b.v. bij “versiontracker”:
-freephotoconverter
-jpegcleaner
-photoexpress

In ieder geval bedankt voor jullie antwoorden, ga nu op zoek naar die programmaatjes :)

[url=http://www.datarescue.com/photorescue/download_mac.htm]PhotoRescue[/url] geprobeerd? Daar heb ik goede dingen over gehoord...

Ik kan dat exif reader enz. niet vinden.. Miss had ik niet duidelijk genoeg gezegd dat het in dit geval om een windows microsoft computer gaat.. met windows XP

Ja ik weet het. Windows zuigt ><

Ehm, nee, idd. Dit is een Apple forum en vragen over het inferieure besturingssysteem behandelen we hier niet. Sorry. Als het ietwat Mac-gerelateerd is, misschien wel maar dit is echt puur windhoos, wat mij betreft...

Daarom had ik het ook bij overige software gezet, maar aangezien mensen die in die topic kijken miss geen verstand hebben van dat soort problemen, had ik hem ook hier neergezet in de hoop dat iemand een oplossing had. Toch bedankt :)

Nu ga ik mijn computer even ritueel in elkaar stampen.

Ach ja, je kunt natuurlijk voor de zekerheid al die foto's even op cd of dvd bakken voordat je met je stamp-ritueel begint ....

Want dan kun je (op een Mac) wel al die tips uitproberen! :slight_smile:

Succes ermee.