JVC DVin vrijschakelen

Is er iemand die ervaring heeft mey een DVin vrijgeschakelde JVC videocamera? Wil graag te weten komen of het werkt en hoe IMovie daarop reageert!

Alvast bedankt voor de moeite!

Als je videocamera voorkomt in de lijst met iMovie compatible camera's, is de kans groot dat alles goed gaat.

Het vrijmaken van dv-in met bijvoorbeeld een widget is iets wat prima kan, mits je camera uit de garantie is. Je garantie vervalt namelijk direct als je trucjes als dexe gaat uithalen.

Er zijn tegenwoordig genoeg betrouwbare bedrijven die het klusje voor je willen klaren.

Ik heb begrepen dat je met zo'n widget dan ook direkt een extra button hebt om op te nemen? De originele buttons op de afstandbediening zouden onklaar gemaakt zijn?

Op het internet kwam ik een aantal sites tegen die software aanbieden om de camera dvin vrij te schakelen. Echter alleen voor Windhoos. Weet iemend of er ook Mac versies bestaan en zo ja waar ik die kan vinden?

Alvast bedankt!

Ik heb zelf een Panasonic NV-EX3, deze heb ik ook Softwarematig DV-in gemaakt. Hij staat niet in de lijst van ondersteunde camera's maar werkt prima. Als je vanuit iMovie exporteert naar je camera gaat ie automatisch lopen. Ik denk dat het moeilijk wordt om Macsoftware te vinden om dit te doen, maar je kent toch wel iemand met een windhoos machine die je even 10 minuten mag misbruiken. Ik heb de software gekocht bij http://www.lynxdv.com dit werkte perfect.

Schijt een beer in het bos?

Bedankt voor het adres! :slight_smile:

Als het goed is hoef je voor de JVC camera's geen DVin widget te kopen. Ik heb het voor een vriend van mij gedaan een paar jaar geleden. Je moet alleen even een serieel kabeltje laten maken (als die er niet standaard bij is geleverd) voor enkele euro's bij je dichtsbijzijnde electronica speciaal zaak en wat software er over heen laten lopen op een pc (je kent vast wel iemand...). De tekening voor het kabeltje en het stukje software is te downloaden. Kijk maar even op deze sites.

http://www.coastweb.de/dv/
http://club.telepolis.com/pa_cruz/jvc/dvin.htm

Succes!

P.s. check wel even of je modelnummer ertussen staat.
P.p.s. iMovie vind het dan allemaal prachtig.

Bedankt voor de tip! Werkt perfect! :mrgreen: