JVC MiniDV camera: "Insert cleaning cassette"

Hoihoi,

Ik heb één van de oudere JVC DV-camera’s, en wel de GR DVL-100.
Na ongeveer acht uur videomateriaal te hebben opgenomen vraagt
hij om een cleaning cassette en krijg ik veel artifacts door m’n beeld.

Ik heb bij de Handyman een generic cleaning tape van Vivanco weten
te bemachtingen, die werkt echter niet, m’n camera gaat op safety
guard mode en wil dat ik de batterij eruit haal en er weer in stop.

Iemand enig idee waar ik 't beste een werkende cleaning tape vandaan
kan toveren?

Dank!

JW.

Joris W.

Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn Sony videocamera.Het bleek dat de tape er niet goed inging als ik de tape een beetje aanduwde door even op het klepje te duwen ging het over.
Dus ik denk dat je het klepje even opnieuw af moet laten stellen.

Trouwens bij mij ging het na verloop van tijd vanzelf over.

Succes

Peppie

Heb hetzelfde probleem gehad met een sony dv cassette in mijn jvc camera. Ik heb toen een originele jvc dv cassette gekocht en toen was het probleem over. waarschijnlijk lopen de sony bandjes te zwaar??

hoi

Ik heb een GR D70. Zodra ik die zowel fw als usb (tegelijk) aansloot op m’n iMac kon ik 'm wegbrengen… “Unit in safeguard mode”. Op de een of andere manier sloop je hiermee het loopwerk. De camera resseten (battery er een nacht naast leggen) wil ook wel eens helpen.
Mijn camera slikte de tapes wel maar hij deed er niets mee. Schoonmaken hielp niet. Bij mij viel het wel onder de garantie. Als ie weg moet vraag dan even het nr van de reparateur. Mijn cam lieten ze eerst drie maanden liggen en werd toen gerepareerd…

NOOIT Sony tapes gebruiken! Deze laten een laagje achter op de kop. JVC cams kunnen hier niet tegen. Schoonmaaktape kan wel.

succes

Precies, Sony tapes in een JVC is echt een don't. Overigens heb ik een cleaning cassete van sony volgens mij gekocht bij Media Markt. Da's al wel weer 2 jaar geleden geloof ik, maar ze zullen ze daar zeker hebben, omdat ze ook jvc verkopen.

Succes,

Marcel

Allen bedankt!