Kaal bureaublad

Bestaat er een mogelijkheid/app om de balk bovenin Mac OS X te verbergen?

Bedankt alvast.

Daar gaat heel veel functionaliteit in, elke applicatie gebruikt dat voor z'n menu's. Ben je wel zeker dat je die wegwilt?

Wil je daarmee een bepaald effect bereiken voor een presentatie of iets dergelijks? Dan zullen er allicht andere oplossingen bestaan.

Yup, ik ben op zoek naar zoiets als een sneltoets combinatie of een appje dat eea realiseert, zodat ik de balk naar wens tevoorschijn kan toveren (a la de Dock).

Met welk nut?

Geen nut, ik ben op zoek naar een applicatie en niet naar een discussie over de OS X GUI

ik denk niet dat mensen een discussie willen voeren maar met je mee willen denken... :innocent:

Op het moment dat wij weten met welk doel iemand op zoek is naar iets wat niet zo 123 kan, is het gemakkelijker om mee te denken en een oplossing te vinden. De menubalk is dus niet zomaar van het bureaublad te verwijderen.

edit: Phobia was me voor :wink:

Check, begrepen, alleen heb ik geen "diezyn tegniese" reden om dat ding weg te willen hebben, ik stoor me er zo af en toe aan (op mijn 12" PB heb ik alle ruimte nodig). Heb al lopen Googlen maar kon niet echt iets bruikbaars vinden, vandaar mijn vraag op dit forum.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/25271 http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22933

Gaat al wat in de richting, niet?
Lees vooral de comments over die 2de eens.

Dank je, die 2e ga ik vanavond gelijk proberen, al is het volgens mij nog niet helemaal wat ik zoek (maar beter iets dan niets)