Kan een Powerbook G4 in de auto op de sigarettenaansteker?

Is het mogelijk om een Powerbook (in ons geval een Powerbook G4 en een Powerbook G3) in de autoaan te sluiten op de sigarettenaansteker? . In dat geval kunnen we in de auto ook bij lange reizen of in vakanties op het Powerbook werken (routeplanner!) of internetten/emailen bij hotspots, spelletjes doen of DVD's bekijken (met de G4) Bestaat er een adaptor voor? Ik heb er eigenlijk nooit iets over gehoord of gelezen! Wie weet er meer?

als er geen laders met sigarettenaanstekers te krijgen zijn, kun je altijd een 12V>230V spanningsomvormer kopen. Werkt perfect!

daar is een omvormer voor, kan mij herinneren dat mijn vorige baas zo'n ding gekocht had zodat de kids achterin dvd's konden bekijken. Die omvormer kostte toen zo'n € 500,- (vandaar dat ik het nog weet). Kijk dus goed rond!!!

Ja dit kan, zoek in de apple store op "auto powerbook" en er komen verschillende producten tevoorschijn die dit kunnen. Ik weet zeker dat er in een electronica zaak wel een goedkoperre/alternatieve versie van te vinden is.

Voor mensen uit belgië die er naar op zoek zijn : http://www.itpro.be/productdetail.php?articleno=454

Ik heb zo'n omvormer gekocht voor een euro of 50, zo kon ieder zijn apparaten aan sluiten of opladen tijdens de vakantie. Nooit meer een speciaal aansluitsnoer kopen als je een nieuwe telefoon hebt! :D

Vorig jaar een omvormer gekocht voor ongeveer €50, kijk wel goed naar hoeveel WATT hij maximaal aankan, want anders kan je PowerBook er misschien evengoed niet op. Het werkt echt perfect, als je rijd laadt hij op en dan kan je wel weer een uurtje of 3.

[url]http://www.omvormer.net/[/url]

schijnt goed te zijn heb er zelf eigenlijk geen ervaring mee…

[url=http://www.panda.nl/product_info.php?products_id=500]In de aanbieding voor €45,-[/url]

Je moet even kijken naar wat voor golf er uitkomt. Uit de 12 volts accu van je auto komt gelijkstroom. Simpele (niet perse goedkope) omvormers maken er een blokgolf van. Daar reageren apparaten als je powerbook niet zo goed op. Een modified sine wave is beter. Dan wordt er een trapvormig golfje gemaakt.

Mijn 12"Powerbook trekt max. iets van 40 watt en nominaal rond de 20. Dat kan dus met bijna alle omvormers. Ik heb een “omvormer LB 150 W/12 Volt” van www.omvormer.net Kost daar 39 euro incl BTW. Werkt prima.

[quote:4d9c4f480c="huinkroese"][url=http://www.panda.nl/product_info.php?products_id=500]In de aanbieding voor €45,-[/url][/quote:4d9c4f480c]Dat is een 300 watt model, dat werkt natuurlijk goed, maar een [url=http://www.panda.nl/product_info.php?products_id=322]150 watt omvormer[/url] heb je al voor 35 euro (en deze is ook met de zg "modified sinewave")

Bedankt voor alle tips! Ik denk dat ik genoeg goeie mogelijkheden heb. Ik ben blij dat dit mogelijk is. Dat scheelt weer de aanschaf van een dure DVD speler voor in de auto. Kan ik gewoon m'n Powerbook gebruiken. Is het scherm ook nog eens vier keer zo groot! (en de beeldkwaliteit waarschijnlijk beter.