kan geen mail meer versturen (wel ophalen)

Ik heb vandaag Leopard geinstalleerd en dat ging goed. Alles werkt maar als ik via "Mail" een e-mail wil versturen krijg ik een foutmeling. Achter mijn server (smtp.euronet.nl) staat Offline tussen haakjes maar de site van Euronet geeft geen storing aan over dit onderwerp. Mail ophalen kan ik wel gewoon..

Heb je hem wel goed laten nadenken toen je je gegevens invoerde?

Dat kan best lang duren, maar dat was ook mijn probleem…

toch moet er iets fout zijn bij die uitgaande server.

Toevallig internet via (een zusje van) Versatel? Daar heb ik vandaag ook uitgaande mailproblemen mee...

Hetzelfde probleem als bij [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1508457#1508457]deze topic[/url] en ik had ook net hetzelfde probleem bij het verzenden van mails. Probeer eens door de uitgaande server poort op 25 te zetten. Toen werkte het bij mij opeens wel weer. Dus probeer eens hé.

[quote:f5496bb6b8="joffrie"]Hetzelfde probleem als bij [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1508457#1508457]deze topic[/url] en ik had ook net hetzelfde probleem bij het verzenden van mails. Probeer eens door de uitgaande server poort op 25 te zetten. Toen werkte het bij mij opeens wel weer. Dus probeer eens hé.[/quote:f5496bb6b8]

Bedankt voor de verwijzing naar dat topic. Uitgaande serverpoort stond volgens mij al op 25 maar levert helaas niks op :frowning:

Probeer [i:dd548b9963]server poort 110,[/i:dd548b9963] dan eens een keer. Voor ik was beginnen zoeken, heb ik even beneden op de computer gekeken in Thunderbird. En daar werd poort 110, gebruikt om te verzenden.

Misschien werkt het?

[quote:07cd96811f="bart1971"]Ik heb vandaag Leopard geinstalleerd en dat ging goed. Alles werkt maar als ik via "Mail" een e-mail wil versturen krijg ik een foutmeling. Achter mijn server (smtp.euronet.nl) staat Offline tussen haakjes maar de site van Euronet geeft geen storing aan over dit onderwerp. Mail ophalen kan ik wel gewoon..[/quote:07cd96811f]

Mijn server is @home. Hier staat mijn poort op 110 bij voorkeurinstelling van mail.
Misschien staat deze niet goed. Ik zeg maar wat. Maar in het begin had ik ook problemen met mail. Maar nu werk weer alles als normaal dus zonder kuren. Kan nu mail ontvangen en versturen.O ja, ik heb een upgrade gedaan met leopard. Mijn macbook pro is nu net een jaar oud. Wat voor mac heb je nu? Hier draait leopard naar volle tevredenheid.

MvG,

Ik heb inmiddels (nog steeds zonder resultaat!) zoveel waardes veranderd in mijn voorkeuren dat ik niet goed meer weet wat nou de oorspronkelijke waarden waren. Kan iemand it voor mij controleren? Wat moet er wel en niet aangevinkt staan?

[img:a0533a3be3]http://www.euronet.nl/~bartv/Afbeelding%202.png[/img:a0533a3be3]

[img:a0533a3be3]http://www.euronet.nl/~bartv/Afbeelding%203.png[/img:a0533a3be3]

[img:a0533a3be3]http://www.euronet.nl/~bartv/Afbeelding%204.png[/img:a0533a3be3]

moet dat 'gebruik SSL' niet aanstaan?

Nee. (Tenzij je SSL gebruikt natuurlijk...)

Schrale troost voor je, Bart, maar ik heb precies hetzelfde, ook bij Euronet! Zou het soms aan de provider liggen? Ik heb me ook een paar uur rotgezocht, maar ik kan niet vinden waar het aan ligt.

Je instellingen staan voor zover ik het bekijken kan goed.

En hier: http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=111068&highlight=offline hetzelfde verhaal, maar bij een andere provider.

Ik heb hetzelfde probleem (smtp servers niet meer vindbaar, zowel op .Mac, als bij xs4all account). Na installatie leopard is het duidelijk dat er iets misgaat. Ik heb leopard op twee separate machines geinstalleerd en op beide hetzelfde propleem. Wij maken hier gebruik van een centrale server, waarop tiger draait. Ik vraag mij af of iedereen die problemen heeft met mail smtp (ophalen gaat wel) gebruik maakt van een server. Wellicht is het mogelijk dat hierdoor iets misgaat. Morgen komt onze systeembeheerder een kijkje nemen en gaan wij dit hopelijk oplossen. Ik laat jullie weten wanneer wij het probleem hebben getackled. Apple was overigens niet in staat om met een passende oplossing te komen. Heb 1,5 uur aan de lijn gehangen. Alle poortnummers verandert, nieuwe accounts aangemaakt, plist-preferences verwijdert etc etc etc......

Overigens…als jullie eerder een oplossing hebben gevonden, hoor ik het natuurlijk ook graag!

Greetz, marco

Hier: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=828731&tstart=0

nog een draad met discussies over exact hetzelfde topic. Zie vooral de laatste bijdragen over het probleem in relatie tot Leopard.

Een oplossing lijkt niet in zicht; en nu heb ik voor de uitgaande post maar even Eudora geïnstalleerd …… wat een armoe!

[quote:019ea06b56="Timotheus"]Een oplossing lijkt niet in zicht; en nu heb ik voor de uitgaande post maar even Eudora geïnstalleerd …… wat een armoe![/quote:019ea06b56]

Arrgh! Hebben we hier nou €130,- voor moeten neerleggen?! :frowning:

Inmiddels ben ik maar weer teruggegaan naar Tiger …

[quote:79ea14d7f1="Timotheus"]Inmiddels ben ik maar weer teruggegaan naar Tiger …[/quote:79ea14d7f1]

ik ook…en t werkt weer prima!

Ik had vanmiddag hetzelfde probleem. Ik kon mijn email ook niet versturen, maar het probleem is inmiddels opgelost.

Ik heb XS4ALL als provider.

Voor mij was het antwoord simpel: poort veranderen in 110.

Bij mij werkt het nu wel. Ik hoop geholpen te hebben

Ik kan wel mail versturen (@Home), maar ik krijg soms de melding dat Mail het wachtwoord van mijn provider kwijt is. Een herstart later werktt het weer wel :roll:

Bij mij staat de poort ook als 110 ingesteld :slight_smile: