Kan iemand me uitleg geven over Apple's eigen Wi-Fi Scanner in OS X El Capitan?

Er schijnt een Mac OS X eigen Wi-Fi Scanner In Mac OS X El Capitan te schuilen volgens deze post , maar wat ik ook doe ik kom niet verder dan een diagnose tool die verder niets om het lijf heeft en ook geen opties aangeeft zoals in de screenshots in deze post. Ik maak gebruik van Mac OS X El Capitan 10.11.6 en ik snap dat ik de Function toets moet gebruiken als ik op het Netwerk icoon klik, maar ik krijg dan helaas geen opties te zien zoals 'scan, performance, Sniffer etcetera).

Zou iemand me kunnen helpen uit te leggen of deze Wi-Fi scanner inderdaad in het Mac OS zit en zo ja hoe ik deze menu opties tevoorschijn kan toveren.

Ik maak gebruik van een Apple TimeCapsule en een drietal Apple Airport Express tbv netwerk versterking.

Ik ben op zoek naar een slimme tool om te kunnen analyseren wat de verschillende netwerken bij mij in de buurt qua kanalen gebruiken aangezien deze mijn eigen Wi-Fi netwerk behoorlijk negatief beïnvloeden qua bandbreedte / snelheid.

Alvast reuze bedankt!

Vr. groet,
Marco

Oeps ik was vergeten de URL van het betreffende artikel te vermelden http://www.letstalk-tech.com/how-to-access-the-wi-fi-scanner-in-mac-os-x-el-capitan/

Fout gesnapt! Het gaat om de Alt/Option toets, wat trouwens wel heel duidelijk wordt uitgelegd:
Push down the Option key ⌥ (next to the CTRL key) on your keyboard and click the icon.

En -ter info- dit schreef ik laatst elders in een draadje:

[quote=GoeieDag url=https://www.onemorething.nl/community/topic/mbp-en-5ghz-wifi/#post-3106709 time=1508311459]Houdt even de Option toets ingedrukt als je het uitrolmenu met netwerken uit de ‘WiFi-waaier’ selecteert.
Je ziet dan veel info over het gekoppelde netwerk, maar als je de muis even op een ander netwerknaam zet (mouse-over), dan krijg je een venstertje met meer info over dat netwerk, met o.a. kanaal en of het 2,4 of 5 GHz is.[/quote]

Bedankt voor de tips met name over de ‘mouse over’ want die wist ik nog niet. Ik heb trouwens een MacBook Pro met (late 2008) die een geheel ander toetsenbord heeft, maar ik vermoed dat ik de toets waar ‘alt en hetzelfde icoontje’ als de optie toets in de gestuurde afbeelding van het aparte Apple toestenbord heeft. Ik heb verder namelijk alleen nog een ‘fn’- ‘crtl’- en ‘cmd’-toets op mijn toetsenbord en die doen ook niets als ik deze gebruik icm het Apple Diagnostics tool.

Ik zie nog steeds niet de functies zoals in meegestuurde afbeelding. Wie ziet deze functies (rollout menu) in het Apple Diagnostic tools wél en hoe kan dat dan?

Als jij niet zegt -of met een schermafbeelding laat zien- wat je dan wél doet & ziet, weten wij het ook niet.
Maar hier in High Sierra staat het er ook gewoon in: menu Venster>Detecteer.

Opgelost …Apple’s eigen software is niet zo intuïtief als verwacht mag woede. Het koste me enige tijd en moeite om het menu van deze tool te vinden, maar het is me uiteindelijk gelukt. Bedankt voor de hulp en suggesties. Top!

Je vergeet toe te geven dat je wat eigenwijs was: alt + klikken op het wifisymbool doet precies wat jij bedoelde.

Marco, dan ben ik inderdaad ook wel benieuwd: waarom lukte het eerder niet en nu wel?

Wil je alleen maar een wifi-analyse maken (ook wat betreft de buurtnetwerken) kijk dan eens naar iStumber ($ 9,99) of één van de gratis alternatieven:
https://www.macupdate.com/app/mac/53970/netspot
https://www.macupdate.com/app/mac/10133/kismac
https://www.macupdate.com/app/mac/14638/airstumbler
https://www.macupdate.com/app/mac/11859/ap-grapher
https://www.macupdate.com/app/mac/23105/airstatz

etc. /etc.

Heel erg bedankt voor de URL’s van de (gratis) WiFi analyse tools, ik ga er naar kijken.

Voor wat betreft het antwoord dat ik nog verschuldigd ben over het feit waarom ik nu wel het menu zie: op een of andere wijze zag ik nu plotseling het menu terwijl ik dat eerder niet zag. Wat vooral mee heeft gespeeld is het feit dat mijn Finder in het Nederlands is en vrijwel alles wordt becommentarieerd in het Engels. Ik heb om die reden dan ook besloten de taal van mijn Mac OS X te veranderen in het Engels.

Nogmaals hartelijk dank voor alle hulp van iedereen!