Kan ik een spel voor de PC op een Mac spelen?

hallo,

als ik een gewoon spel koop voor de pc, kan ik die dan ook op een mac spelen, of moet je een speciale mac editie van die game hebben, alvast bedankt voor de reacties!

Als je Windows op je Mac draait wel.

Kan allebei.
Als je Windows installeert op een Mac, kan je dat spel ook op die manier spelen. Het kan daarnaast gewoon op de Mac zonder Windows te installeren, als er een Mac-versie van bestaat.

nee, ik heb gewoon de mac os x besturingssysteem/

Uiteraard!
Maar daarnaast: Windows kan je installeren naast of bovenop Mac OS X.

Je kunt in dat geval dingen doen met [url=http://wiki.winehq.org/MacOSX]Wine[/url], [url=http://www.macworld.com/article/52176/2006/08/cider.html]Cider[/url], CX-skin of natuurlijk in [url=http://www.parallels.com/eu/]Parallels[/url]. Mogelijkheden te over! Heb je ook al gekeken in [url=http://store.steampowered.com/]Steam[/url]?

Maar om het duidelijk te houden; spellen komen in aparte Windows en Mac uitvoeringen, en meestal zul je voor beiden apart moeten betalen. Niet altijd,maar dat zijn volgens mij uitzonderingen.

Je kan -zoals hierboven al genoemd- dit 'omzeilen' door Windows op je Mac te draaien, maar dat kan weer alleen als je Mac een Intel processor heeft, en vaak zal je ook een redelijke hoeveelheid geheugen moeten hebben (hoewel dat natuurlijk sterk afhangt van het spel en de bijbehorende systeemeisen).

Voor beide betalen valt echt wel mee: Sims 3 + uitbreidingen Mac&PC op zelfde cd/dvd; zelfde geldt voor Spore en als Civilization V via steam koopt heb je toegang tot zowel de pc download als de mac versie, dit geldt tevens voor andere games waarbij de tekst STEAMPLAY staat.

Wanneer de game vanuit de uitgever niet gesupport wordt en/of veel later dan moet die apart geport worden al dan niet door een externe partij en dan moet je inderdaad extra betalen (vb: Sims 2, SimCity, C.o.D. 4), maar dit is meer voor oudere games dan de voor de nieuwere het geval.

Volgens Steam's lijst van Mac Games zijn alle Mac Games Steamplay
bron:[url=http://store.steampowered.com/search/?os=mac&category1=998]http://store.steampowered.com/search/?os=mac&category1=998[/url]

Nee, een Windows spel kan je niet onder OS X spelen tenzij je een truc of twee uithaalt.

1. Run Windows via Bootcamp op je Mac (maar dat is natuurlijk geen OS X meer)
2. Run Windows in een 'virtual machine' op je Mac (niet voor zware games)
3. Run de game met Cider/Wine/Whatever (voor een zeer gelimiteerd aantal games)

Er zijn twee grote uitzonderingen:
1. Games gekocht via Steam. Je betaalt doorgaans meteen voor beide versies.
2. Games van Blizzard. Ze komen vaak op "hybride" DVDs, met de game voor beide OSen tegelijk.

^ I stand corrected :)

Hangt inderdaad van het spel af. Mischien kan ik het dan voor je omzetten (porten).
Hier een lijst welke ik al gedaan heb:

http://www.paulthetall.com/page39/page39.html

Ik vind het altijd een beetje jammer dat de performance van games op de Mac slechter zijn dan op Windows. En als een game crashed op Windows druk je gewoon op ctrl+alt+del, op Mac OS X moet je je computer herstarten.

Zeker nog nooit gehoord van Force Quit, Yannes? Of van een kill vanuit de terminal?

[quote=Yannes url=http://www.onemorething.nl/community/topic/games#post-2134696 time=1294142793]...En als een game crashed op Windows druk je gewoon op ctrl+alt+del, op Mac OS X moet je je computer herstarten.[/quote]Ja, we herstarten wat af hier.

Klote-dingen die Mac's. :lol:

[quote=cailin coilleach url=http://www.onemorething.nl/community/topic/games#post-2135082 time=1294170180]Zeker nog nooit gehoord van Force Quit, Yannes? Of van een kill vanuit de terminal?[/quote]

Hoe doe je dat bij een game op full screen? Ik heb het gehad bij WoW, maar ik kon geen andere mogelijkheid vinden dan een harde reset... Welke toetscombinatie kun je gebruiken om force-quit op te roepen?

Nu speel ik WoW in windowed mode, maar Starcraft II speel ik bijvoorbeeld in fullscreen mode.

Aangenomen dat je nog niet hebt geprobeerd om te schakelen naar een ander programma zou ??Esc indrukken en dan op de Return-toets drukken moeten helpen, want het actieve programma (je spel over het volledige scherm) zou dan geselecteerd moeten zijn in het lijstje.

Een andere, maar wel omslachtigere, manier is om extern inloggen aan te zetten op je computer en wanneer je spel vastloopt, via de terminal in te loggen vanaf een andere computer en dan met [i][url=http://unixhelp.ed.ac.uk/CGI/man-cgi?ps]ps[/url] -A | [url=http://unixhelp.ed.ac.uk/CGI/man-cgi?grep]grep[/url] "Naam van spel.app"[/i] achterhalen wat de PID van het spel is, waarna je het kunt [url=http://unixhelp.ed.ac.uk/CGI/man-cgi?kill]kill[/url]en.

/me is met Jakko :)

Optie 1 zie ik me zelf nog wel doen, ik kende alleen de toetscombinatie niet. Optie 2 is voor mij abacadabra. Terminal laat ik liever links liggen :grin:

Thnx!

Maar waarom hangt het spel dan in Mac OS X?

Dat komt dan kennelijk door het spel? Want als je dat met een ander willekeurig programma hebt, klapt het eruit, en krijg je zo'n foutrapportmelding.

In Windows heb ik in mijn hele leven 1 keer een spel zien crashen. Zelfs geen herstart voor nodig. Zo zie je maar, ieder ding heeft zijn goede doelen.:wink:

Overigens: @Hostyle en Jakko Westerbeke: Na de ??Esc, moet je 2 keer op enter drukken. Eerst voor de knop, en daarna voor de 'weet-je-het-wel-zeker'-bevestiging.