kan je bep. handelingen in Quicktime programmeren?

Ik ben een leek met de Terminal, maar jullie kunnen me vast helpen.

Wat ik wil:
Ik moet een presentatie houden, waarbij ik een zestal filmpjes in Quicktime heb gemaakt.
Wat ik wil is dat de toeschouwer slechts 1 of 2 toetsen in moet drukken, en dat daarna automatisch de filmpresentatie van die desbetreffende film over heel het scherm plaatsvindt.

Dus wanneer ze film [6] willen zien, drukken ze bijv. 6+return in.

Kan zoiets?

Zo nee, hoe dan wel?

Kun je die zes filmpjes niet in een Keynote of powerpoint presentatie zetten. Je kan dan een link naar de filmpjes op de eerste paginna van de presentatie zetten, en de filmpjes zelf zet je dan verder in de presenatie.

Ik roep: Macromedia Director! (Flash zou eventueel ook nog kunnen)

je kunt in een quicktime film hoofdstukken aanmaken. Zo kun je zes filmpjes samenvoegen en dan ieder filmpje als hoofdstuk afzonderlijk afspelen. Nu dacht ik me te kunnen herinneren dat je die hoofdstukken ook met een toets kunt triggeren, maar dat laatste weet ik niet zeker.

Applescript. Hier even zoeken op quicktime. http://bbs.applescript.net

Met het programma Metadata Hootenanny, http://www.applesolutions.com/bantha/MH.html ,kun je een klikbare menustructuur maken in een mov bestand, net zoals in een dvd. Als je dus je 6 filmpjes aan elkaar plakt met QT pro tot één groot mov bestand en met de sprite editor van hootenanny van een menustructuur voorziet, dan ben je klaar. Gratis, maar lastig te doorgronden.

Een andere mogelijkheid is het programma mistral, http://www.omegaconcept.fr/index.php?oc=54 , hiermee kan je ook een menu structuur maken en je film skinnen.
100 Pleuro’s, maar een feest om mee te werken.

Met livestage pro kun werkelijk alles voor elkaar krijgen met een mov bestand, op hun site kun je een paar hele mooie voorbeelden zien. http://www.totallyhip.com/showcase.asp
400 pleuro’s én ingewikkeld, maar de demo doet het lang genoeg om een paar projecten te kunnen maken.