Kan je de stemmen van zangers weghalen?

Kan je de stemmen van zangers weghalen? Zodat je alleen de begeleiding hoort? Kan iemand helpen?????

gr Jesse

Nero burning rom heeft zo'n functie, maar dat is alleen voor windoze.

Dat is technisch onmogelijk. Je kan enkel de freq van de stemmen naar beneden trekken maar dan nog hoor je de stemmen nog steeds op de achtergrond en zijn ook de instrumenten op die freq vervormd.

[quote:09e347fa5a="-*-powerlover-*-"]Kan je de stemmen van zangers weghalen? Zodat je alleen de begeleiding hoort?[/quote:09e347fa5a]

Ehhh, stembanden doorsnijden?

Ducking and running…

henk

Dit is al een keer besproken in een eerdere thread. Toen wist helaas ook niemand een oplossing. (Volgende keer wel eerst even zelf zoeken...)

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=16407

Audion (mp3 speler) van [url=http://www.panic.com]Panic[/url] heeft een karoake functie, of dit samenwerkt met de edit-functie van mp3's weet ik niet. Maar het valt te proberen...

Audion werkt met Mp3's maar niet met ACC's. Bij sommige liedjes werkt het, bij andere valt een ander deel weg! Download met Poisoned even een Serial!

Ik heb wel eens eens de zang verwijderd voor iemand die een backing track van een bekende song wilde hebben voor een familie aangelegendheid. Ik wou een heel verhaal typen, maar gelukkig vond ik een link met een uitgebreide beschrijving over hoe je vocalen kunt verwijderen. Het is heel erg mix/materiaal afhankelijk, compleet weg halen lukt haast niet aangzien de meeste vocals wel met iets van een stereo galm gemixed zijn.

Zie: http://www.ethanwiner.com/novocals.html