kan motion camera's aan

kan je in apple motion 2 gebruik maken vaan software matige camera's (net als in after effects) er staat een filmpje online http://www.apple.com/finalcutstudio/motion/customerstory.html je ziet op een gegeven moment hoe ze bezig zijn met de vote or die reclame, en het bestaat allemaal uit layers, weet iemand hoe ze dit in motion hebben gedaan dat ze de boel laten bewegen alsof er een cam gebruikt is, of ben ik gek aan het worden, ik kan nergens iets over cam's in motion vinden (alleen shake)

Ik snap niet goed wat je bedoelt hoor. Kan je het misschien wat meer uitleggen, wie weet kan ik je dan wel helpen.

Als je met die Software matige Camera’s die filmkes van die mensen bedoelt, dan zijn dat gewoon ‘Film Clips’. Zo kan je perfect een bepaalde clip uit Final Cut gebruiken in Motion ( zelfs meerdere tegelijkertijd ). Je zou dus perfect iemand kunnen filmen op een Green of Blue screen, en dat filpje dan gebruiken in Motion. Het filmpje in kwestie krijgt dan zijn eigen layer, waar je nog andere effekten op kan zetten ( bv, het groen transparant maken, objecten bijzetten, particle effects genereren, zelfs d.m.v. replicators het filmpe dupliceren, … ).

Op die manier kan je meerdere filmpjes gebruiken in Motion. Ieder filmke al dan niet in zijn eigen layer stoppen om zo bv iemand op een Blue / Green screen te laten verschijnen bovenop een filmke van de markt van Brussel of zo.

Hopelijk is dat wat je bedoelt, zo niet, moet je maar eens wat meer info geven.

Groeten,

Annunaki

mmm klinkt wel interresant, kan je trouwens bluescreen kopen, of kan je het zelf maken en wat zou je dan nodig hebben ?

In Motion kan je dat op verschillende manieren oplossen. Ofwel film je op een Blauwe of Groene achtergrond, en dan kan je dat perfect in Motion laten wegfilteren. Of je hebt een hoog contrast tussen datgene wat je wil behouden en datgene wat je transparant wil maken, en dan kan je dat ook perfect in Motion wegfilteren.

Waarschijnlijk zijn er nog andere manieren ook hoor. Ik heb ooit eens iets gelezen over een third party tool waarmee je dat ook kon doen, maar vind het niet direct terug.

Groeten,

Annunaki

[quote:df426e05ad="bdox"]mmm klinkt wel interresant, kan je trouwens bluescreen kopen, of kan je het zelf maken en wat zou je dan nodig hebben ?[/quote:df426e05ad]

Ooit eens gelezen dat er bluescreen-verf bestaat. Ga eens naar de verfspecialist! Of bel het NOB!

NOB ?????

'En OO Bee', Nederlands Omroep Bedrijf, wat eigenlijk niet meer in die hoedanigheid bestaat. Ciris is de Edit afdeling, Dutchview de EFP en zo nog wat 'satelliet' bedrijven.

Als je in Google bijv. ‘greenscreen’ intikt krijg je ook genoeg info hoor, om nou meteen bedrijven te gaan lastig vallen met dit soort vragen…

Ff weer on-topic, want ik ben net als bdox toch wel erg benieuwd hoe ze in dat filmpje die camere bewegingen hebben gekregen, want dat is de reden waarom ik nog steed after effects gebruik. (voor de genen die niet weten wat camera's en 3d lagen in houden kijk [url=http://www.apple.com/shake/2d3dcompositing.html]hier[/url]) Iemand deze functionaliteit al in motion gevonden? Naar mijn weten zit het er niet in.

ik hoop dat ze dat in motion 3 wel gaan toevoegen want het is echt zonde als motion maar 2d blijft automatic duck is de enigste mogelijkeheid om tussen motion en after effects te switchen

by the way ik denk dat de nieuwe ilife quick tour met camera's is gemaakt, naar niet onder shake ik verdenk weer motion of after effects