kan persoonlijke webserver niet activeren

Ik wil mijn Mac als server opzetten om een website te hosten. Eerste vereiste is natuurlijk om in de systeemvoorkeuren onder het paneel delen,de persoonlijke webserver te activeren.

Gewoon activeren denk je dan, maar neen : de tekst “persoonljke webserver” blijkt nu al enkele uren grijs en daarnaast blijft de tekst maar staan “persoonlijke webserver wordt gestart”.

Maar er wordt helemaal niets gestart. :frowning:

Herstarten helpt niet, want dan blijft het probleem hetzelfde.

Zijn er misschien ergens voorkeuren die ik kan weggooien ?

screenshotje?

Veel valt er op een screenshotje niet te zien. Kijk even in je systeemvoorkeuren/delen. Als je daar "persoonlijke webserver" aanvinkt en de startbutton aanklikt met de server binnen enkele seconden actief zijn. Maar bij mij blijft de tekst gewoon staan op "persoonlijke webserver wordt gestart".

That’s it.

Waarschijnlijk staat er een fout in je httpd settings. Als je handig bent in de terminal, kun je eventuele fouten hier lezen:[code:1:619ca26b16]var/log/httpd/error_log[/code:1:619ca26b16] Je kunt apache ook starten en stoppen in de terminal: [code:1:619ca26b16]sudo apachectl start sudo apachectl stop[/code:1:619ca26b16] Als dat niet helpt, moet je waarschijnlijk het process stoppen via de activity monitor. Kijk ook eens op [url]http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/collections/webserving.html[/url] en lees de artikelen over webserving.

succes,

  • Koen.

heb je niet een crash van de systeemvoorkeuren? of blijft het probleem nadat je alles hebt afgesloten en opnieuw hebt opgestart?

daan.