Kan 't ook zonder ftp ?

Hallo allemaal, 't is een leuk en informatief forum hier.

Sind kort heeft een vriend van mij ook een adsl verbinding, en nu kunnen we dan eindelijk onze zelfgemaakte muziekjes uitwisselen, hiep hiep hoera !!.. of toch niet… ?
De stumper zit op zo’n windows machine.
Mailen is geen optie, ftp… ? ik heb wel wat rondgekeken, maar ik kom veel voor mij onbekende termen tegen. Is er een simpele oplossing voor het uitwisselen van bestanden tussen mijn G4 en zijn P4 ?
hier zijn m’n specs:
G4 800
1280 MB ram
OS X 10.2.8
Bij voorbaat hartelijk dank,

Paul.

Waarschijnlijk niet de meest politiek correcte oplossing, maar MSN lukt wel. Ik heb ook al eens via MSN muziek gewisseld met niet-Maccers en dat gaat goed.

Of gebruik gewoon samen een (gratis) webspace ergens, hoef je ook niet persé tegelijk online te zijn. :?

[quote:7494315e7c="iRuben"]Of gebruik gewoon samen een (gratis) webspace ergens, hoef je ook niet persé tegelijk online te zijn. :?[/quote:7494315e7c]

Ja zoals een public iDisk :smiley: :smiley:

of zet gewoon je windows filesharing aan en dan zet je je gedeelde bestanden in een shared folder. Dan laat je die andere gebruiker gewoon via zijn verkenner naar jou Mac gaan en daar kan hij dan in plempen en uittrekken wat je wil uitwisselen.

Bedankt voor jullie reacties,

Colpolyp, dat is wat ik zocht, inmiddels ook een link gevonden waar het goed wordt uitgelgd:

http://joelshoemaker.com/computer/mac/wxpfs.html

Nou tot ziens maar weer !

Paul.

kan het andersom oom? van de mac in de windowsmachine kijken en hoe gaat dat dan in zijn werk?

Helaas, het filesharen via het connect to server etc. werkt alleen op een lokaal netwerk, een LAN. Niet via het internet. Inmiddels ben ik alweer wat verder in mijn zoektocht, en tot de conclusie gekomen dat het toch FTP wordt. Dan heb ik de volgende vraag; Hoe zet ik poort 21 en 80 open op mijn getweakte alcatel speedtouch home isdn modem ? Ik zie wel berichten dat dat moet, maar nergens hoe ?

BVD. dank.

Paul

[quote:82b2665f16="linpaws"]Helaas, het filesharen via het connect to server etc. werkt alleen op een lokaal netwerk, een LAN. Niet via het internet. Inmiddels ben ik alweer wat verder in mijn zoektocht, en tot de conclusie gekomen dat het toch FTP wordt. Dan heb ik de volgende vraag; Hoe zet ik poort 21 en 80 open op mijn getweakte alcatel speedtouch home isdn modem ? Ik zie wel berichten dat dat moet, maar nergens hoe ?

BVD. dank.

Paul[/quote:82b2665f16]

in de terminal

[code:1:82b2665f16]telnet 10.0.0.138
-log-
-pw-
nat
create
tcp
-intern ip-
80
-extern ip-
80
save
exit
[/code:1:82b2665f16]
en dit hetzelfde doen met poort 21 :smiley:

succes

[quote:df8c9ed178="Strifer"]kan het andersom oom? van de mac in de windowsmachine kijken en hoe gaat dat dan in zijn werk?[/quote:df8c9ed178]

Ja dat kan ook. Maar dan moet je ingewikkelder doen. Je moet dan op je windows SMB bakkie een gebruikersnaam hebben en die de juiste rechten geven.

Zie verder http://www.apple.com/nl/switch/questions/sharing/windowsshare.html

[quote="HS-L"][quote:e9a4da9c5a="linpaws"]Hoe zet ik poort 21 en 80 open op mijn getweakte alcatel speedtouch home isdn modem ? Ik zie wel berichten dat dat moet, maar nergens hoe ?[/quote:e9a4da9c5a]

Je kan op je alcatel enkele poorten openzetten maar dat hoeft niet per sé. Je kan ook je alcatel compleet open zetten (alle poorten) en dan op je OSX machine de firewall instellen en de juiste poorten daar openzetten.

[quote="colpolyp"][quote:c54c900c24="HS-L"][quote:c54c900c24="linpaws"]Hoe zet ik poort 21 en 80 open op mijn getweakte alcatel speedtouch home isdn modem ? Ik zie wel berichten dat dat moet, maar nergens hoe ?[/quote:c54c900c24]

Je kan op je alcatel enkele poorten openzetten maar dat hoeft niet per sé. Je kan ook je alcatel compleet open zetten (alle poorten) en dan op je OSX machine de firewall instellen en de juiste poorten daar openzetten.[/quote:c54c900c24]

kan inderdaad,… maar wordt lastig als je een netwerkje hebt… :smiley: