kleurinstelling Epson 2000P

Ik heb enige tijd geleden een Epson 2000P van iemand overgenomen maar krijg de afdrukken toch niet helemaal naar mijn zin. De kleuren wijken af van wat ze zouden moeten zijn (groenzweem).

Misschien zijn er lieden op dit forum met dezelfde printer (of vergelijkbaar) die mij hun printerinstellingen willen verklappen.

Alvast bedankt :smiley:

Zorg dat je je colormanagement goed getuned hebt en het standaard Epson profiel voor desbetreffende printer als output profiel hebt staan. Zo kun je een eind weg komen.

Wil je het echt goed doen dan moet je eigenlijk je scherm hardwarematig callibreren en voor elke papiersoort waarop je print (glossy/matt, dikte merk) een eigen output profiel maken.

De 2000P is, als ik het me goed herinner, een vrij uitgebreide printer waar goed colormanagement uit te behalen valt.

De groenzweem is op zich met "trial and error" te verhelpen onder print/kleurenbeheer/kleurencontrole, maar het kost je een hoop papier en inkt. Je kunt de instellingen wel opslaan voor later gebruik.

Je zou ook een profiel kunnen laten maken van je papier/inkt/resolutie combinatie. Kost wel een hoop geld (€75) maar het is in één keer goed.

Je zult verbaasd zijn wat een verschil het maakt. Als je eenmaal een goed profiel hebt, wil je ook nooit meer wat anders…

zie
http://www.marxenschuuring.nl/diensten%20profielservice.htm

In Duitsland zit dacht ik ook een mannetje wat het voor minder doet, zou je zxelf even moeten zoeken.

Misschien kun je bij Erik Koldenhof terecht voor dergelijke zaken. Ik weet niet hoe geod een standaardprofiel is voor zo'n printer, maar als iemand er een heeft is het allicht beter dan niks.

Ik gebruik op de Epson 5000 een softwarematige rip van Best Designer Edition. Draait perfect in OSX en ik behoorlijk snel op de G5 2x2.

Hiermee stel je je profielen in van referentie/papier/inkt en worden je prints zeer betrouwbaar afgedrukt.

Ward

MC, ik kreeg gisteren een meeltje van http://www.chipmunk.nl/WeekAanbieding.html

ze maken kleurprofielen van je printer voor 50 euro inklusief BTW (42 ex) , met een handleiding hoe ze te gebruiken.

[bewerk] het eerste profiel kost 42, als je er tegelijkertijd meer laat maken kost elke volgende 30 ex [/bewerk]

Lijkt me een scherpe aanbieding !

zie ook http://www.chipmunk.nl/pdf/printerprofiel.pdf

@Eager

Ik heb even geen tijd om ermee aan de slag te gaan maar het idee om een profiel te laten maken bij chipmunk bevalt me wel. Als het dan in één keer goed is zijn die 45 euro’s niet te veel betaalt, bedankt voor de tip. (ik hoop wel dat ze die aanbieding nog even aanhouden)