Komt het toch nog allemaal goed met Quark...

Komt het dan toch nog allemaal goed met quark? Getuige onderstaand bericht lijken ze nu te gaan luisteren naar gebruikers.

Verder is er sprake van xpress 7, ja ja dat kennen we van quark dat gaat jaren duren, edoch met het nieuwe management en het verhuizen van development/programeren naar india (ja dat is een positief punt) wie weet gaan ze ons toch verrassen.

Ik geef ze een goede kans mits ze dit jaar met goede specs en een aannemelijk tijdsframe voor xpress 7 komen. Met name in de tijdschriftenmarkt hebben ze de slag nog lang niet verloren.

Zou mooi zijn, je moet er toch niet aan denken geheel aan één bedrijf (adobe) te zijn overgeleverd voor je gereedschap.


Quark Professional Summit 2004

Quark is delighted to announce Quark™ Professional Summit. Be among the first to learn about industry trends and upcoming releases from Quark. You’ll also have an opportunity to share your ideas and suggestions for future products, with three days of strategic discussions and exclusive technology briefings. Learn how QuarkXPress™, Quark Publishing System™, and Quark Content Manager software can take your business to new heights.

If you’re a creative director, production manager, or IT professional, you can:

Examine how other experts have incorporated QuarkXPress 6 into their workflows
Get your first look at QuarkXPress 7 features
Participate in roundtable discussions with Quark product experts
Discover enterprise publishing and content management solutions from Quark
Guide the future of Quark products
Network with Quark product professionals from around the world

[quote:444fba8eee="Daan Muller"]Zou mooi zijn, je moet er toch niet aan denken geheel aan één bedrijf (adobe) te zijn overgeleverd voor je gereedschap.[/quote:444fba8eee]

Nee, dat zou niet goed zijn.
Dat weten degenen die het afgelopen decennium aan één bedrijf (Quark) overgeleverd waren maar al te goed :frowning:

Concurrentie is altijd goed. Dat maakt dat bedrijven meer oor moeten hebben voor de wensen van hun klanten. Het houdt de prijzen ook binnen de perken.

Dit schreeuwt maar één ding:

MARKETING GELUL!!!

(excuse me for the language) :mrgreen:

O ja, de sponsors van de summit zijn Apple en HP.

Nou, ik ben pas blij als deze versie (zo goed als) gratis is, na al die investeringen in versies (5 en 6) die je toch niet gebruikt. :?

[quote:f7e94a5249="barts"]Nou, ik ben pas blij als deze versie (zo goed als) gratis is, na al die investeringen in versies (5 en 6) die je toch niet gebruikt. :?[/quote:f7e94a5249]

Dat is natuurlijk ook héél dom software kopen die je niet gebruikt…
Ik weet nog wel duurdere software die je kan aanschaffen om vervolgens niet te gebruiken.

Heb trouwens een paar indesign’s die ik wil upgraden van 2.02 naar CS, kosten zijn €288.
Tenzij je natuurlijk al eens een adobe collection hebt geupdate, dan kun je je indesign alleen nog samen met de hele collection updaten voor slechts €1099…

[quote:6b63e21169="Daan Muller"] Tenzij je natuurlijk al eens een adobe collection hebt geupdate, dan kun je je indesign alleen nog samen met de hele collection updaten voor slechts €1099...[/quote:6b63e21169]

Fraai is dat ! Ik heb getwijfeld over losse upgrades of het hele pakket. Had licenties voor Illustrator, Streamline, Photoshop, Golive (nooit gebruikt), Pagemaker (nooit gebruikt) en Acrobat (ook nooit gebruikt !)

Heb toch het hele pakket genomen, plus de losse manuals. omdat ik InDesign graag wilde hebben. Als ik straks voor een upgrade van een paar programma’s €1099 moet neerleggen, is dat “feestpakket” van Adobe opeens niet zo feestelijk meer.

Maar weet je het zeker ? een upgrade van één of twee programma’s zal toch wel gewoon werken ?

[quote:ae4332de5b="EagerB0bNerd"] Maar weet je het zeker ? een upgrade van één of twee programma's zal toch wel gewoon werken ?[/quote:ae4332de5b]

Als je eenmaal de collection hebt geupdate (of bijvoorbeeld een photoshop naar een collection hebt geupdate) kun je daarna alleen nog complete collection updates doen. Dit is sinds de CS versie, dus eenmaal een adobe collection naar CS geupgrade (of een photoshop naar CS collection) dan kun je daarna alleen nog de complete set doen.

Je kunt natuurlijk wel losse upgrades voor de programma’s kopen (neem ik aan) maar dan ben je dus niet meer legaal bezig.

Vandaar dat ik van de collections die ik heb aangeschaft verder alles los update.

OK, dan zit er maar één ding op: voortaan alleen nog maar Adobe programma's gebruiken, en niets anders meer :wink:

[quote:1dc2592904="Quark Professional Summit 2004"] If you’re a creative director, production manager, or IT professional, you can: Get your first look at QuarkXPress 7 features[/quote:1dc2592904]

ben benieuwd.

Allen,

Heb gehoord dat Quarkxpress alleen voor professionals wordt gebruikt…voor de professionele markt. Adobe Indesign is een goedkope variant, maar professioneel gezien nog lang niet een gevestigde als Quarkxpress.

Ook is de huidige generatie drukkers en grafici nog steeds “gehecht” aan Quark en hoeft zij nog niet te bang te worden voor Indesign. Het zijn twee variabelen en er is geen pakket die misschien domineert.

Feit is dat drukwerk nog steeds in Quarkxpress 4.0 of zelfs 3.0 wordt aangeleverd bij drukkerijen.

Ik vind op dit moment Quarkxpress een fijn pakket om mee te werken. Het doet wat ik wil en het resultaat mag er zijn.

Luiheid? enigszins maar zolang wij ons nog steeds druk maken over de ‘oorlog’ tussen Adobe en Quark werk ik zolang met Quark.

Eko

Ik lees alleen maar: wij weten het niet, kunnen jullie zeggen wat we moeten maken??

[quote:1cd8d1dc67="dash"]Allen,

Heb gehoord dat Quarkxpress alleen voor professionals wordt gebruikt…voor de professionele markt. Adobe Indesign is een goedkope variant, maar professioneel gezien nog lang niet een gevestigde als Quarkxpress.

Ook is de huidige generatie drukkers en grafici nog steeds “gehecht” aan Quark en hoeft zij nog niet te bang te worden voor Indesign. Het zijn twee variabelen en er is geen pakket die misschien domineert.

Feit is dat drukwerk nog steeds in Quarkxpress 4.0 of zelfs 3.0 wordt aangeleverd bij drukkerijen.

Ik vind op dit moment Quarkxpress een fijn pakket om mee te werken. Het doet wat ik wil en het resultaat mag er zijn.

Luiheid? enigszins maar zolang wij ons nog steeds druk maken over de ‘oorlog’ tussen Adobe en Quark werk ik zolang met Quark.

Eko[/quote:1cd8d1dc67]

Laat je nakijken zeg…
ID een goedkope variant… Betekent niet dat het minder is. In het land der blinden is éénoog koning. Lees alsjeblieft eerst eens wat er intussen allemaal aan informatie op dit forum over ID en XP is uitgewisseld. Ik vrees dat je voorlopig niet echt weet waar je over praat.

[quote:9dbef98123]Dat is natuurlijk ook héél dom software kopen die je niet gebruikt... Ik weet nog wel duurdere software die je kan aanschaffen om vervolgens niet te gebruiken.[/quote:9dbef98123]

Hold your horses. Natuurlijk heb ik die versies niet aangeschaft om alleen de doos in de kast te zetten, maar aangezien met versie 4 nog altijd beter te werken valt dan met 5 en 6 samen, komt het daar wel een beetje op neer, ja.
Je hoopt toch met iedere update/upgrade dat het beter wordt i.p.v. slechter.

[quote:0e6042a0f2="dash"]Ook is de huidige generatie drukkers en grafici nog steeds "gehecht" aan Quark.[/quote:0e6042a0f2] Tot het ziekelijke af.

Vreemd, ik werk al lang met quark (2.1 - 3.3 - 4.1 - 6.0 - 6.1). Met 4.1 nog een half jaar o.i.d. onder classic en sinds een half jaar nu met 6.0 en 6.1 onder os x, ik zie geen enkel voordeel in het doorwerken met 4.1. 6.1 is een stabiel en snel programma, het biedt inderdaad niet veel meer dan 4.1 deed buiten os x compabiliteit maar het is zeker niet minder.

Zal ik het hier dan nog maar eens voorzichtig zeggen? Ik had 100x liever in XPress doorgewerkt dan over te stapen op een nieuw programma. Ik kan alle toetscombi's dromen, weet workarounds voor vrijwel elk raar probleem. Toch heeft het iets van een oostblokprodukt: Een Lada was een heel aardige auto voor de gemiddelde kolchozboer. Voor stadse mensen was er een lada met spoiler beschikbaar. Toen de markt opengebroken werd en er ook volkswagens beschikbaar kwamen waren er nog altijd mensen die hun hele spaartegoed hadden opgemaakt aan een Lada-met-spoiler (en een krachtige 1300 motor). Tuurlijk kun je volhouden dat een Lada je al 13 jaar van de kolchoz naar de markt heeft gebracht. Dat is ook zo. Maar daarmee is de Volkswagen niet een onvolwassen Lada-derivaat. Dus drukkers: tijd om de kolchoz te privatiseren en een stap voorwaarts te doen. Voert cPDF op uw banieren en oost en west zullen in vrede samenleven.

Laat ons nu een lied zingen.:wink:

Ik blijf het een leuke discussie vinden.

Kijk ik ben heus niet zo blind voor ontwikkellingen dat ik ontken dat indesign bestaat, heel voorzichtig een stukje marktaandeel pakt (in mijn stuk van de markt echter nog geen 5%), en veel mooie mogelijkheden biedt. Sterker nog, ik heb er 5 en ik kan er mee werken ook. Ik vind indesign verder pas vanaf CS een echt volwaardig programma, met name qua snelheid, op een G5 is quark 6.1 nog steeds sneller dan indesign 2.02.

Echter, voor mijn dagelijkse werk, het maken van tijdschriftpagina’s (tussen de 250 en de 400 in de maand), is onze workflow desdanig strak georganiseerd dat hier werkelijk nog steeds geen winst is te behalen op dit moment met indesign. Quark is en blijft een degelijk werkpaard, 100% toegesneden op het type werk dat ik maak. Aanleveren doen we al meer dan 3 jaar voor 90% in pdf en ook daar is met indesign voor ons geen winst te behalen.

Verder gebruiken alle grote uitgeverijen waar we mee werken quark xpress (meestal nog 4.1 met systeem 9.2, illustrator 8 en photoshop 5.5 dit vanwege de slechte netwerk mogelijkheden van de nieuwere programma’s en os x binnen hun bestaande netwerken, en nee version cue is voor grote bedrijven geen optie.), als ze al indesign gebruiken is dit nog steeds bij wijze van experiment met 1 of 2 titels.

Zou ik veel van het type werk hebben dat we nu in illustrator maken (verpakkingen etc.) dan was ik al lang over op indesign, maar voorlopig blijf ik dat soort werk ook nog even in illustrator maken. Dit voornamelijk om te voorkomen dat ik en mijn medwerkers in de praktijk straks gaan misgrijpen omdat je in quark indesign toetscombo’s gaat pakken en vice versa zoals ik heb ondervonden als je beide naast elkaar gebruikt.

Zo nu mag iedereen me weer gaan vertellen dat ik in de vorige eeuw leef

Ik blijf het ook een leuke discussie vinden, mits met respect voor beide paketten gevoerd. :wink:

Zelf vindt ik QuarkXpress ook een fijn pakket om mee te werken en ook OS9 vindt ik een goed stuk gereedschap. Maar de ontwikkelingen hou je niet tegen en het is onverstandig om er niet in mee te gaan.

Er is een tijd geweest dat ik nog geloofde dat de micromontage altijd zou blijven bestaan en ik het niet zo nodig vond om me met DTP in te laten.

Na verloop van tijd heeft dit er toe geleid dat ik mijn werk in de grafische industrie volledig dreigde te verliezen. Door net op tijd een heftige omscholing te volgen (18.000 gulden, betaald door het gak) heb ik de draad weer op kunnen pakken.

Dezelfde ‘het zal mijn tijd wel duren’ houding zie ik nu ook in het bedrijf waar ik werk t.o.v. de huidige ontwikkelingen. Omdat ik niet nog een keer in hetzelfde schuitje wil belanden ben ik zelf wel bezig me te verdiepen in Indesign, PDF en OSX. Dit is echter lastig omdat het in de praktijk op de werkvloer nog niet als standaard gebruikt wordt.

[quote:4c7527b268="Daan Muller"]Vreemd, ik werk al lang met quark (2.1 - 3.3 - 4.1 - 6.0 - 6.1). Met 4.1 nog een half jaar o.i.d. onder classic en sinds een half jaar nu met 6.0 en 6.1 onder os x, ik zie geen enkel voordeel in het doorwerken met 4.1. 6.1 is een stabiel en snel programma, het biedt inderdaad niet veel meer dan 4.1 deed buiten os x compabiliteit maar het is zeker niet minder.[/quote:4c7527b268]

Ik zou ook graag met 6 willen werken, vooral vanwege OSX, maar veel drukkers kunnen er nog niks mee, hoogstens met quark 5 en dan zit je weer in classic.
Ik vond 6.0 zeker niet stabiel, misschien is dat met 6.1 beter. Ook maakte 6.0 van pdf’s nogal grote bestanden. Misschien is dat in 6.1 ook verbeterd?