Konfabulator's antwoord op Dashboard...

Bekijk de site van de orginele... http://www.konfabulator.com/

Ha, leuk koekje van eigen deeg! :lol: :P

Ow, heerlijk... ik hou zo van dit soort tegenaanvalen... :D

[quote:9b1ec8fb54="jensnice"]Bekijk de site van de orginele... http://www.konfabulator.com/[/quote:9b1ec8fb54]

*auch :stuck_out_tongue:

Hmmm, kijken wat hier straks (morgen voor ons) voor reacties op komen. De middag of avond keynote bedoel k dan... :roll:

Nou, konfabulator is een buggie stukje software dat ook al niet erg origineel was. Niet in concept (miniprogrammaatjes bestaan al langer, zie bijv. [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/19994]temperature monitor[/url] en het idee van een verzameling is niet echt nieuw) en niet in [url=http://www.stardock.com/products/desktopx/dx-nov03b.jpg]uitvoering[/url].

Welnu, een goede, in het systeem geintegreerde oplossing is wel weer goed nieuws. bijvoorbeeld door goed gebruik te maken van expose-achtige technieken. En het gebruikt core video, schijnt 't, whatever that may be. Konfabulator is dit niet (kan natuurlijk ook niet).

Zoals ik ook al bij het nieuws berichtje schreef, die gasten van de konfabulator voelen zich in hun hobbie bedreigd en gaan om zich heen meppen. Snap ik wel. Maar is niet helemaal terecht.

[b:9f351d0c88]Update: [/b:9f351d0c88]de heren van konfabulator zijn helemaal niet pissig of wat ook. Ze zijn juist bijzonder gevleid, kijk maar op hun journal. En ze vinden zichzelf natuurlijk erg veel beter dan Apple. Overigens hebben ze een van expose afgekeken trucje dat konsposé heet. Ze ‘inspireren’ elkaar over en weer, blijkt.

[quote:798adca201="Waterman"]Nou, konfabulator is een buggie stukje software dat ook al niet erg origineel was. Niet in concept (miniprogrammaatjes bestaan al langer, zie bijv. [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/19994]temperature monitor[/url] en het idee van een verzameling is niet echt nieuw) en niet in [url=http://www.stardock.com/products/desktopx/dx-nov03b.jpg]uitvoering[/url].

Welnu, een goede, in het systeem geintegreerde oplossing is wel weer goed nieuws. bijvoorbeeld door goed gebruik te maken van expose-achtige technieken. En het gebruikt core video, schijnt 't, whatever that may be. Konfabulator is dit niet (kan natuurlijk ook niet).

Zoals ik ook al bij het nieuws berichtje schreef, die gasten van de konfabulator voelen zich in hun hobbie bedreigd en gaan om zich heen meppen. Snap ik wel. Maar is niet helemaal terecht.

[b:798adca201]Update: [/b:798adca201]de heren van konfabulator zijn helemaal niet pissig of wat ook. Ze zijn juist bijzonder gevleid, kijk maar op hun journal. En ze vinden zichzelf natuurlijk erg veel beter dan Apple. Overigens hebben ze een van expose afgekeken trucje dat konsposé heet. Ze ‘inspireren’ elkaar over en weer, blijkt.[/quote:798adca201]
zow heheh… eindelijk iemand die het met me eens is… :slight_smile:
eindelijk een niet buggy variant van konfabulator die ook nog is veel cpu zuiniger is (waarschijnlijk) en geen 25 dollar kost… :slight_smile:

Nou vertel mij eens wat er buggy is aan Konfabulator??

Heb hier NOOIT problemen en is ook absoluut niet vertragend!
Ook niet op mn oude iMacje 400…

BTW de Temperature monitor die genoemd wordt in een vorige post is heel wat anders!

Is Dashboard nu een verzameling Widgets van Apple, of is dat puur een exposé-effect voor widgets van Konfabulator?

[quote:9b4e67302a="maceddy"]Nou vertel mij eens wat er buggy is aan Konfabulator??

Heb hier NOOIT problemen en is ook absoluut niet vertragend!
Ook niet op mn oude iMacje 400…

BTW de Temperature monitor die genoemd wordt in een vorige post is heel wat anders![/quote:9b4e67302a]

het idee van konfabulator is niet origineel,… zo als al vaker gezegd… zat het principe al in OS7

en draai maar is een top dan zie je hoeveel sommige widgets vreten…
en 25 dollar vind ik ook teveel als vervolgens de makers van alle widgets er niks voor krijgen.

[quote:ebd00aa3d3="HS-L"]en draai maar is een top dan zie je hoeveel sommige widgets vreten.. en 25 dollar vind ik ook teveel als vervolgens de makers van alle widgets er niks voor krijgen.[/quote:ebd00aa3d3]

Al mijn widgets draaien op 0.0%… :?

Maar ik ga het idd ook niet kopen… 25 dollar is me net iets teveel…

voordeel voor de makers is waarschijnlijk dat ze zo een baan bij apple krijgen.. :roll:

ziet er toch niet uit die widgets, die kitsch op je buroblad. weg ermee :P :P

Ik vind ze niet alleen lelijk, maar ook buggy. Echter de Konfabulator is niet zo buggy en de wigets ook niet, maar de APE die je moet installeren wel!

Anyway, ik vind het top dat Konfabulator zo sportief reageert. Als ik hen was zou ik Apple voor de rechter slepen, indien mogelijk.

[quote:dede151399="colpolyp"]Anyway, ik vind het top dat Konfabulator zo sportief reageert. Als ik hen was zou ik Apple voor de rechter slepen, indien mogelijk.[/quote:dede151399]

ehm,… dat kan dus niet… het idee is niet van hen en het programma is ook niet gepatenteerd… :slight_smile:

Als je de keynote bekijkt ( http://stream.apple.akadns.net/ ) dan zit er toch wel wat mooiers in, zoals het in beeld / uit beeld brengen van de widgets en het "omkeren" van de widgets als je naar de prefs wil.

In de keynote wordt gewoon een SDK (software developers kit) voor Widgets vermeld en dus geen half zacht JavaScript spul gelukkig :slight_smile:

Jah, heb net de Keynote bekeken...

Afgezien van het feit dat sommige widgets er niet uitzien is Dashboard toch echt wel Konfabultor+…
Zoiezo ook de andere Tiger functies zijn errug geil :stuck_out_tongue:

vind het jammer na zien v/D keynote, dat je de widgets enkel ziet bij het oproepen. Nu gebruik 1 widget van konfabulator, the weather, en dat wil ik altijd laten staan. Hopelijk kan je dit dan instelllen in dashbord.

Ik vind het juist relaxed dat de info niet constant ruimte van je beeld verspilt. Alleen als je het nodig hebt, roep je het ff op. Of het mag ± 10 sec. blijven staan en daarna weer verdwijnen... Dat is OK

From MacBidouille.com

Dashboard vs Konfabulator

Thanks to David for this news:

I am registered to the mailing list for Apple/Java developers, and there is currently a big discussion regarding Dashboard and Konfabulator. Someone has written an article (a nice article quite technical and long) in which it is explained why Apple had to develop its own version of Konfabulator instead of acquiring Konfabulator.
I think, this is a must-read article in order to fully understand the different factors involved in this story…

To read this article (in English):

http://daringfireball.net/2004/06/dashboard_vs_konfabulator