Kopieren en plakken met mac

ik heb vandaag net een nieuwe mac gekocht en dit is mijn eerste mac, dus alles is nog heeeeel nieuw voor mij.. nu heb ik een paar vraagjes namelijk met windows kon je heeeel makkelijk kopieren en plakken zoals tekst of plaatjes met CTRL+V, en CTRL+C alleen kwam ik er net achter dat dat met een mac dus niet kan of tenminste mij is het nog niet gelukt,, weet iemand miss hoe ik het nu wel kan doen of het nog mogelijk is met een mac wat me wel lijkt eigenlijk,, alle hulp is welkom,, het is misschien heel dom maar ik ben nog helemaal nieuw in de mac wereld :P

Dankjeeee, Xx!

In plaats van CTRL moet je CMD gebruiken ;).

nu heb ik net dit bericht geplaatst en met domme toeval kom ik erachter dat het nu niet meer CTRL is maar cmd whahaha lekker slim bezig!

Er zijn genoeg websites (ook op de apple website zelf) filmpjes met antwoorden op dit soort beginners vragen. Wellicht kom je met enig zoeken nog veel meer leuke dingen te weten!

Bijvoorbeeld hier:

http://www.apple.com/nl/support/mac101/

http://www.apple.com/nl/support/switch101/

@boukjje: Welkom op het forum!

boukjje geen zorgen, domme vragen bestaan niet.

Ik heb in de afgelopen 2 jaar als startende OS X gebruiker genoeg gevraagd waarvan het antwoord ook elders te vinden was. Misschien kan [b:f446569344]dit[/b:f446569344] je helpen bij het vinden van antwoorden ik de community.

Ook kan [b:f446569344]dit[/b:f446569344] overzicht met linkjes je helpen. Succes en veel plezier met je nieuwe speeltje.

Van harte welkom op dit forum. Er is een leuke, informatieve site om met de Mac om te leren gaan. Dat is http://macmiep.nl/ , Neem er maar eens een kijkje. Je wilt vast niet meer terug naar Windows. Op mijn werk heb ik nog een pc, dus ik ga met alle twee om, maar de Mac heeft mijn voorkeur en........ veel mooier

Afbeeldingen en tekst hoef je vaak niet eens te knippen en te plakken, je kunt ze vaak gewoon met de muis slepen naar de gewenste locatie:

Voorbeeld: Je ziet een leuk plaatje op een website.
Sleep het gewoon met de muis naar het bureaublad.

Voorbeeld: Je wilt een plaatje van het internet bewerken met Photoshop.
Sleep de afbeelding naar het icoon van Photoshop in het dock

Je ziet een leuk stukje tekst wat je wilt bewaren.
Selecteer de tekst, druk de muis in, en sleep de tekst na een seconde gewoon naar het bureaublad, of een open staand document.

Zelfde geldt voor bestanden op de Mac zelf. Een MP3 sleep je gewoon vanuit het iTunes venster naar het bureaublad, of een USB stick die op het bureaublad te zien is. Zelfde geldt voor foto’s uit iPhoto.

Zoals je ziet kun je bijna alles heen en weer slepen tussen verschillende programma’s en vensters. Mede hierom zul je ook merken dat bijna geen enkel programma fullscreen werkt, gewoon omdat dan een groot deel van de voordelen van het slepen niet meer werken.

[quote:fadbb5aa4d="boukjje"]nu heb ik net dit bericht geplaatst en met domme toeval kom ik erachter dat het nu niet meer CTRL is maar cmd whahaha lekker slim bezig![/quote:fadbb5aa4d] En een praktische tip: probeer de [command]-toets niet met je pink in te drukken, maar gebruik je duim :)

[quote:143d898913="unSOUND"]

Voorbeeld: Je wilt een plaatje van het internet bewerken met Photoshop.
Sleep de afbeelding naar het icoon van Photoshop in het dock
[/quote:143d898913]

Helaas werkt dat tegenwoordig (tenminste bij mij) niet meer…Rechtstreeks vanuit safari naar photoshop slepen. Dat moet altijd even via t bureaublad :frowning:

Ontopic: Inderdaad even op de apple site de switch guide lezen. En een beetje googlen. Dan wil je binnen no-time niet anders meer.

Succes!

[quote:a8d32fe232="prullenbak"]Helaas werkt dat tegenwoordig (tenminste bij mij) niet meer...Rechtstreeks vanuit safari naar photoshop slepen. Dat moet altijd even via t bureaublad :([/quote:a8d32fe232] Het komt vaker voor dat Photoshop ineens niet meer reageert op het slepen van een bestand naar het Photoshop icoon, enige oplossing is het opnieuw installeren van Photoshop.

@Boukjje

Het lijkt misschien allemaal veel info ineens , maar hieronder vind je enkele nuttige links , waar je uren lees- en leergenot aan kan hebben.

http://www.onemorething.nl
http://www.appletips.nl/
http://www.macwiki.nl/wiki/Hoofdpagina
http://www.macmanieren.be
http://www.macnoob.nl/
http://www.macmiep.nl/index.html
http://support.apple.com/manuals/#macosandsoftware
http://www.apple.com/nl/pro/tips/
http://discussions.apple.com/index.jspa
http://www.apple.com/downloads/macosx/
http://www.versiontracker.com/macosx/
http://thexlab.com/faqs/faqs.html
http://www.macupdate.com/

mvg
mowat

Als beginnende Mac gebruiker is het heel simpel om de keyboard shortcuts in je menu te bekijken. Leer je veel van.

Hoi allemaal! Ik heb 'n probleem.... Ik moet namelijk 'n powerPoint presentatie maken. Maar als ik 'n afbeelding wil naar PowerPoint kopieren, lukt 't niet! Er komt alleen de naam van de web site te staan en geen plaatje! :cry: Hoe kan ik 'n plaatje in PowerPoint plaatsen? Help aub iemand!

Groetjes Olga

Van harte welkom op dit forum. Er zitten mensen met veel kennis. Je begrijpt niet hoe ze allemaal aan die kennis komen. Ik heb het even geprobeerd met powerpoint van office en het ging perfect

http://img12.imageshack.us/img12/997/afbeelding1tq.png

In het midden van dat scherm drop je je plaatje. Muisknop links ingedruk houden en slepen maar

hoi ik had ook probleem met link of foto kopie makan of knippen met mij nieuwe mc maar ik heb het gevonden met hulp van andere klik op link of de foto mak het blauw dan klik op wijzig bovenstand dan zie je kopiëren of knippen of plakken :slight_smile: