Kopieren/plakken van tabellen op webpagina

Ik wil graag delen van een webpagina kopieren en plakken in Word (om 't vervolgens uit te printen). Maar als ik dit doe, kopieert hij geen pagina-opmaak en ook geen tabellen. Teksteditor doet hetzelfde (terwijl deze toch echt op RTF staat ingesteld).

Iemand die weet waar 't probleem ligt?
Bij voorbaat dank.

Plakken werkt idd niet, je moet het html document via 'bestand open' openen in Word, dan bewaren als Word doc en dan kun je delen kopiëren en plakken in een ander Word doc.

Jeetje, echt waar? :( Wat absurd, zo'n grote omweg voor een simpele copy/paste!? Op een PC kan 't wel gewoon... (?)

Nouja, toch bedankt voor de info… :slight_smile:

[mod:5b56104001="tiny"] Verplaats naar 'Internet en Netwerken' [/mod:5b56104001] Trouwens interessant om hier iets te zien dat op een peecee wel kan en op een Mac niet. komt niet zo vaak voor... :innocent:

Wat je ook kan proberen is de site te downloaden met bijvoorbeeld WebDevil of SiteSucker en het dan verder bewerken in een editor. Ook kan je op verschillende manieren caps maken van je scherm. Je krijgt dan een plaatje van het tabel. De toestencombinaties zijn hier te vinden (onderaan de pagina)

Suc6

Het hangt er ten eerste vanaf welke browser je gebruikt. De beste resultaten met kopiëren en plakken van internet naar MS Word behaal je met IE en Word. Als je het met Netscape of een andere browser probeert, gaat het een stuk minder.

Probeer het daarom eens met IE for Mac. Verder over Teksteditor: RTF is leuk, maar op internet gebruiken we nog steeds HTML. Best een verschil… De tabel die je in Word plakt, wordt als HTML binnengehaald van internet, inclusief stijlkenmerken uit CSS…

@tiny: Er kan zoveel wel met PC en niet met Mac:

  • zonder extra handelingen of software DivX afspelen;
  • zo ongeveer ieder spel spelen dat in de winkel verkrijgbaar is of was;
  • op leuke programma’s klikken die eerst al je vrienden een mailtje stuurt en vervolgens je harde schijf wist…

:wink: