Kosten vervanging harde schijf imac 27" 2010

Uiteraard 3 maandn na het einde van het vervangingsprogrammabgaat mijn seagate harddisk in mijn imac kapot. Tja, had ik ook maar moeten reageren op het mailtje van apple…
Maar ja, nu de disk vervangen. Heb hem naar mycom gebracht en hun offerte bedraagt maar liefst 391 euro! Lijkt me toch wel erg veel geld. Op de site van macrepair kom ik op zo’ n 250 euro (maar die zit dan weer niet in Rotterdam).

Ben ik nu gek, dat ik het bedrag van Mycom wel erg hoog vind?
En heeft er iemand een nog wat goedkoper reparatieadres in/bij Rotterdam?

Je kunt het natuurlijk ook zelf doen:

http://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+27-Inch+EMC+2390+Hard+Drive+Replacement/8919/1

http://www.everymac.com/systems/apple/imac/imac-aluminum-faq/imac-intel-21.5-inch-27-inch-aluminum-how-to-upgrade-hard-drive.html

Koop een SSD en bouw het zelf in. Via het iFixit verhaal lukt dat prima. Zelf ook gedaan. De SSD om gelijk een snelheids boost te creëren. Voor de bulk data gewoon een externe schijf gebruiken.

Ga hier eens langs, goede ervaring mee : http://www.maddogs.nl

Ik raad je ook zeker makasa’s idee aan. Het is goedkoper dan laten repareren, en dat geld kun je dan investeren in een SSD en evt. een externe harde schijf :slight_smile: Gaat de snelheid van je iMac echt flink op vooruit!

Ik raad het niet aan om te doen:

  • iFixit: laat nog wel eens wat steken vallen; risico je Mac defect raakt;
  • Niet elk model kan je zomaar SSD in stoppen en volgens mij kan het alleen maar bij de 1e generatie welke uit het jaar 2009 stamt; in latere modellen zijn aansluitingen veranderd;

Je kan beter of een externe FW 800 schijf nemen en die als opstart schijf inschakelen, of eerst eens heel goed nagaan of er wel een SSD in kan en zoja welke SSD zijn geschikt (waar ook nog wel eens verschil in zit);

Kortom het risico die je neemt als je het zelf doet kan uiteindelijk een duurder kosten plaatje worden en het is niet even een schijf vervangen zoals je bij een PC doet. Er komt nog al wat bij kijken.

de HD van een Imac is geen gewone HD hij meet namelijk de interne temp, als je zo’n HD zoekt heb ik er nog een van WD 1TB, ik heb er zelf een ssd ingebouwd.

Ik heb mijn HD (vervangingsprogramma) bij Microfix laten vervangen. Tot tevredenheid!!

Allen nog hartelijk dank voor de tips.

Na enkele waarschuwingen toch maar te bang geworden om zelf te gaan sleutelen en de imac naar Maddogs gebracht. Met 3 dagen zat er een nieuwe harde schijf in (ik doe te weinig met mijn computer om er per se een SSD in te laten zetten) tegen een prijs van 246 euro.
2 nadelen:

  1. maddogs is alleen tijdens kantoortijden geopend
  2. de dame achter de balie zei dat ik zelf een een programma moest downloaden om de fan aan te sturen; hier bleken ze echter een licentie voor te hebben. Gelukkig hebben ze me naderhand gebeld en toegezegd de kosten die ik hiervoor gemaakt had te zullen vergoeden.

Inmiddels werkt de computer weer prima.