kpn experiabox(kpn) aansluiten op time capsule mogelijk?

Hoihoi....

Ik ben van plan om een time capsule aan te schaffen voor backups van m’n macjes,maar zit met t volgende…

Kan ik die aansluiten op m’n experiabox(kpn) zodat ik de telefoon gewoon nog kan gebruiken ?
Er zit geen WAN aansluiting op experienbox.

Misschien dat hier iemand ervaring mee heeft?

Alvast bedankt… :wink:

In principe kan je de TC gewoon gebruiken als een extra zender. Bel Apple zelf even op en vraag hoe je dit 't beste kan oplossen.

[quote:e60c3125a0="MacMaccie"] Er zit geen WAN aansluiting op experienbox. [/quote:e60c3125a0]

Als dat zo is, dan kun je dus ook niet internetten met deze box.

Bij mijn weten zit er wel een UTP connector op (8-pins stekkertje) waarmee je de TimeCapsule kunt verbinden.
Zet anders even het type van je [b:e60c3125a0]experia[/b:e60c3125a0]box hier neer, dan weet iedereen wat je hebt aan spullen.

Hoi,

Je kan de TC gewoon aan je experiabox aansluiten via de ingebouwde 4 poorts switch aansluiting. Ik heb datzelfde gedaan via mijn telfort router.
Het enige dat je moet instellen op de TC bij verbindingsdeling is brugmode omdat de experiabox al een dhcp functie heeft en de TC dit niet hoeft te doen, dan moet het werken naar mijn mening

Hoihoi...

Bedankt alvast voor jullie reacties…

Het type experiabox:Thomson speedtouch 780 WL,das idd wel ff handig om dat erbij te vermelden :slight_smile:

[quote:3c5a9ee5a2="MacMaccie"]Het type experiabox:Thomson speedtouch 780 WL,das idd wel ff handig om dat erbij te vermelden :)[/quote:3c5a9ee5a2] De [url=http://www.speedtouch.nl/docs/ST780WL_InstallSetup_nl.pdf]SpeedTouch 780 (WL)[/url] heeft toch gewoon een aantal ethernet poorten (p.20 manual). Daar kun je de Time Capsule op aansluiten.

[quote:57b6cc5a9c="Pieterr"][quote:57b6cc5a9c="MacMaccie"]Het type experiabox:Thomson speedtouch 780 WL,das idd wel ff handig om dat erbij te vermelden :)[/quote:57b6cc5a9c] De [url=http://www.speedtouch.nl/docs/ST780WL_InstallSetup_nl.pdf]SpeedTouch 780 (WL)[/url] heeft toch gewoon een aantal ethernet poorten (p.20 manual). Daar kun je de Time Capsule op aansluiten.[/quote:57b6cc5a9c] Maar maak je dan ook gebruik van de routerfunctie in de TC?

[quote:9ac34335e6="MacMaccie"]Kan ik die aansluiten op m'n experiabox(kpn) zodat ik de telefoon gewoon nog kan gebruiken ? Er zit geen WAN aansluiting op experienbox.[/quote:9ac34335e6] Eén van de 4 LAN poorten kan [url=http://network.wiki.xs4all.nl/index.php?title=How_use_a_cable_modem_with_your_SpeedTouch]als WAN geconfigureerd[/url] worden.

[quote:767d09182d="Pieterr"][quote:767d09182d="MacMaccie"]Kan ik die aansluiten op m'n experiabox(kpn) zodat ik de telefoon gewoon nog kan gebruiken ? Er zit geen WAN aansluiting op experienbox.[/quote:767d09182d] Eén van de 4 LAN poorten kan [url=http://network.wiki.xs4all.nl/index.php?title=How_use_a_cable_modem_with_your_SpeedTouch]als WAN geconfigureerd[/url] worden.[/quote:767d09182d]

Maar hoe en waar kan je dat instellen?

Thanks :wink:

[quote:38f48e1be0="MacMaccie"]Maar hoe en waar kan je dat instellen?[/quote:38f48e1be0] Waarom wil je dat überhaupt? Ik neem aan dat je je verbinding met het Internet (=WAN) binnenkrijgt via DSL. Je TC kun je aan een van de [url=http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=328066]ethernet poorten aansluiten[/url], zoals eerder gemeld.

Ow,ben niet zo technisch,dus dat kan dus gewoon via de ethernetpoorten.. :) maar wat ruudberg poste over t gebruik van routerfuntie,maak je daar dan gebruik van op de TC?

We zijn een goed jaar verder dat ik dit topic geopend heb, maar nu heb ik een TC gekocht ''nieuwste model'' en aangesloten aan mijn experiabox met een netwerkkabel.

Heb mijn netwerkkabel van mijn mp ook aangesloten aan mijn TC, en alles loopt perfect.
Maar als ik een nieuw’'Gast ''netwerk ‘’ wil instellen, gaat het niet goed, het lampje gaat oranje knipperen van de TC, en ik heb geen verbinding meer.

Ik schakel mijn experiabox ff uit, en aan, stel mijn TC opnieuw in, en heb weer verbinding, Wat zal dit kunnen zijn? Ikzelf heb echt geen flauw idee, maar mss dat dit voor iemand een bekend probleem is?

Ik hoop zo mijn vraag duidelijk gesteld te hebben :wink: