Kwaliteit van importeren/rippen,welk programma is het beste?

Hallo,

Ik ben zo af en toe bezig met ouderwets cd’s rippen, ik doe dit met iTunes. Ik zet het om naar 320 Kbps Mp3, dit om dat ik vrij goede oordopjes heb en dus wel het verschil hoor tussen 128, 192, en 320 Kbps.

Ik hoor/ lees af en toe ergens dat de kwaliteit van iTunes eigenlijk niet zo goed is…?

Weet iemand een goed programma, waarmee ik dus het uiterste uit muziek haal…? :smiley:

P.s. ik heb dit toppic ook in het forum iTunes gepost, maar ik post hem ook maar hier, denk dat hier eigenlijk meer mensen rondhangen die verstand hebben van dit soort dingen :?

[color=red:717a40a589]Edit door Yaris: dat ander topic is al verwijderd. Je vraag in één subforum posten is voldoende.[/color:717a40a589]

Waarom gebruik je geen AAC ? Beter en compacter.

Ik zet nu alles om met [ur=http://tmkk.hp.infoseek.co.jp/xld/index_e.htmll]XLD[/url] naar Apple Lossless. Nooit echt iets anders getest aangezien het progje prima z'n werk doet: bestanden selecteren, rechtermuisknop 'open met XLD' en hij gaat omzetten.

Voor Mac OS X is [url=http://sbooth.org/Max/]Max[/url] een van de betere opties, i.h.b. voor licht beschadigde CD's.

idd Max is een goed progy ... maar hij doet het niet meer op Leopard bij mij ...

Op Leopard zou [url=http://sbooth.org/files/Max-r1337.tar.bz2]de laatste bèta versie[/url] (directe download link) van Max wel werken. Kan het zelf echter nog niet testen.

thx roeland !

werkt idd terug naar behoren ! aanrader :slight_smile:

Als je om de 1 of andere reden toch mp3s wilt hebben is 'lame' de beste die ik ben tegengekomen. [url]http://www.macupdate.com/info.php/id/8837[/url]

Ik weet niet hoe goed de itunes integratie is, ik gebruik de commandline versie.
Succes, Bart

PS
Als je -zoals ik- een oude, trage PPC mac hebt, loont het om de boel vanaf source zelf te compileren. Dit leverde bij mij een faktor 2 snelheidswinst (!)

[quote:42732513c4="Hanky Dussen"]Waarom gebruik je geen AAC ? Beter en compacter.[/quote:42732513c4]

Ik heb het een tijdje gedaan, maar af en toe stuurde ik nog wel eens wat muziek naar mensen die geen iTunes hebben (pc lui), maar misschien is dat inderdaad wel beter!

Bedankt voor alle reacties/tips!

Als je dan AAC-bestanden naar PC-lui stuurt, dan doe je er gewoon een link bij naar de iTunes voor Windows-download 8) http://www.apple.com/nl/itunes/download/

ghehe, dat kan ik wel doen :P