Labels in OSX

Is het mogelijk om de weergave van de labels in OSX 10.3.3 te veranderen? In OS 9 kleurde alleen het betreffende icoon of mapje in de kleur van het label. Bij goed gebruik kan dat, zeker bij 'lijstweergave' zeer overzichtelijk werken. Nu kleurt de hele regel en ontstaat er binnen de kortste keren en onoverzichtelijke bonte kermis aan gekleurde balken in de Finder.

Hé eindelijk iemand die er wat van zegt! Is er geen progje of instelling om dit weer als vanouds te maken?

Helemaal mee eens, ik gebruik nu enkel de grijs voor "work in progress" en rood voor definitieve projecten, maar het blijft kermisachtig en vooral "zwaar". De icoontjes zelf omkleuren zoals onder OS9 was helderderderder. :)

Gewoon een gekleurde punt voor het icoontje kan misschien ook, of net als de aliasjes met een gekleurd vlakje linksonder. Het hoeft allemaal niet zo opzichtig zoals nu is.

Er is vast wel iemand die hier een scriptje/programmaatje voor heeft geschreven... dus als diegene dat hier even wil melden? :)

Ik gebruik een alternatieve finder: [url=http://www.cocoatech.com][img:5ff0c9b227]http://www.cocoatech.com/images/pfIcon.jpg[/img:5ff0c9b227][/url] Die doet het allemaal iets netter vind ik. (en kon ook onder 10.2.8 labels meegeven) En bovendien tientallen o-zo nuttige functies. Meer dan de moeite van het proberen waard.

Met een stukje shareware van Unsanity (www.unsanity.com) is het weer mogelijk om de mappen een kleur te geven. De naam is 'Labels X'.

Tevens is daar ook het shareware programmatje ‘WindowShade X’ te halen, waarmee je je vensters weer kunt ‘inrollen’.

Grappig programmaatje, jammer dat het nog niet beschikbaar is voor Panther!