LaCie ethernet of internet disk

zit te dubben:

koop ik een la cie ethernet (de zwarte) of internet disk (de witte)?
beide zijn zo’n 130 euro, ga hem voor het grootste deel “thuis” gebruiken, bestandendelen tussen macs.
Maar af en toe bestanden delen met vrienden en werkspul erop kunne zteen of ophalen is ook wel handig.

iemand ervaring of tips?

Ik heb een LaCie Ethernet Mini Home Edition gehad. Ik gebruik h'm niet meer. De reden: ik was niet tevreden met de [url=http://www.axentra.com/en/store/index.html]HipServ[/url] software die erbij zit. Die software wordt met meerdere LaCie netwerkschijven meegeleverd, oa [url=http://www.axentra.com/en/store/index.html]de Internet Space[/url].

Dit is uiteraard slechts één mening. Als je op dit forum zoekt vind je nog wel wat ervaringen van andere gebruikers van vergelijkbare LaCie netwerkschijven.

Ik heb verder niks tegen LaCie schijven. Ik heb een 500GB LaCie USB schijf die tot volle tevredenheid gebruikt wordt voor het backuppen van bootable clones met SuperDuper. Van die ene schijf kan ik Tiger, Leopard en (straks) Snow Leopard opstarten.

Ik heb ook een Lacie Ethernet disk. Vind ik zelf wel handig werken. Grote voordeel is dat je van gelijk waar ter wereld op je schijf kan om aan je bestanden te kunnen. Ook kan je vrienden logins en paswoorden geven om op bepaalde delen zaken te posten of af te halen.

Ik kan het dus aanraden al sluit ik me wel aan bij die HipServ-commentaar. Smooth werkt het niet, maar het werkt wel.

Als je nog vragen hebt…

Ik volgens mij ook een ethernet mini. Krijg dat ding niet lekker aan de praat, support van LaCIe vond ik vreselijk en last but not least kan hem ook niet lekker aan de praat krijgen met TIme Machine (ethernet schijf en alleen met de nodige trucks die mij nooit zijn gelukt kan je de mini aan TM koppelen.

Ik heb nu een WD 500 Mb i.c.m. Airport extreme wat ook lekker werkt als draadloosschijf voor Time machine.