lacie networkspace 1gb uit deep sleep halen

Mijn networkspace wordt soms niet zichtbaar in finder als ik deze uit deep sleep haal met mijn macbook pro, de schijf start wel (dit is hoorbaar).
vervolgens verschijnt de schijf niet in finder, maar wel gewoon in de windows verkenner van mijn windows pc als deze aanstaat.
De enige oplossing die tot nu toe werkt is de schijf middels aan/uitknop opnieuw op te starten, vervolgens werkt het een paar dagen waarna het daarna weer niet meer werkt en het ook niet meer gaat werken op de mac totdat ik de schijf weer eens opnieuw opstart
Als ik hem uit deep sleep haal met mijn windows pc wordt hij altijd zichtbaar in de windows verkenner en werkt het dus zonder problemen.
mijn networkspace staat dus altijd in de deep sleep mode als hij niet word gebruikt en wordt daar alleen uitgehaald als ik hem nodig heb, de aan/uit knop wordt in principe niet gebruikt omdat de schijf "weggemoffeld" staat.
De macbook pro is draadloos verbonden met de router en de windows pc bedraad
In de eco modus van de bijgeleverde software staat ingesteld dat de schijf om 23:00 in deep sleep mode dient te gaan, een starttijd staat bewust niet ingesteld omdat ik schijf niet elke dag nodig heb.

En als je finder stopt en weer start, nadat je uit deep sleep mode komt, zie je ook niks ?

Je kunt aan de lacie software (assistent) zien dat hij het niet doet, het probleem is eigenlijk dat de schijf wel opstart, dit is nl hoorbaar,maar je ziet hem niet in finder en ook in de software van de schijf zefl niet.
De volgende keer dat hij weer hapert zal ik de macbook eens opnieuw opstarten om te kijken of hij dan wel zichtbaar wordt.

Hallo,

Is de Network Space te pingen na WOL vanaf de Macbook Pro?
Staat de laatste firmware op de Network Space?
Zie info en instructies op http://www.lacie.com/nl/support/drivers/driver.htm?id=10200.

Indien het probleem blijft, gelieve contact op te nemen met onze Technische Dienst via een supportticket op https://www.lacie.com/nl/mystuff/.

Groeten,
LaCie Benelux