Laptop harde schijf 7200?

(Ja, weer een vraag over laptop harde schijven).

Bij mijn opleiding vragen ze om een harde schijf met 7200 toeren, mede omdat er ook video bewerkt moet worden. Nou is dit voor mij een ideaal moment om eens te kijken naar een grotere harde schijf (dan 320GB), maar ik kwam tot de ontdekking dat alleen Seagate op dit moment een 500GB 7200RPM HD heeft, namelijk de Seagate Momentus 7200.4. Jammer, want in mijn hoofd had ik Western Digital (WD)in gedachten om aan te schaffen.

Maar toen ik verder zocht kwam ik op deze pagina terecht: http://www.techreport.com/articles.x/17010/4 en daar is te zien dat de WD Scorpio Blue ook ontzettend goed, zelfs beter, scoort (behalve bij videobewerken, waar het mij dan om draait, is die 1 seconde trager dan de Seagate, maar dat is een (te?) klein verschil vind ik zelf).

Maar wat raden jullie mij aan? Ik wil sowieso over naar 500GB, maar het blijkt dat RPM’s niet veel meer uitmaken bij die grootte, het is gewoon net het type schijf waarnaar gekeken moet worden.

Uit reviews blijkt dat de momentus 500 GB 7200.4 de snelste laptop schijf is. En hij verbruikt niet bij power dan een 5400 rpm schijf. Ik heb er één van 320 GB versie 7200.4 en moet zeggen: die schijven zijn inderdaad snel. http://www.macsimumnews.com/index.php/archive/macsimum_review_seagate_momentus_7200.4_a_great_laptop_hard_drive http://www.legitreviews.com/article/967/7/ [img:3fd4fea038]http://www.legitreviews.com/images/reviews/967/atto_chart.jpg[/img:3fd4fea038]

Een opleiding die specificaaties van jou hardware gaat eisen? Het moet niet gekker worden. Gaan ze dit soort ongein ook betalen?

Je kunt namelijk prima video bewerken met een 5400 toerenschijf, alleen de datastroom is een beetje kleiner.

Kijk maar eens naar deze review.

Over alle 500GB schijven :evil:

http://www.techreport.com/articles.x/17010/1

En daar is de Seagate NIET de beste schijf , maar de Western Digital , die trouwens veel goedkoper is :slight_smile:
Namelijk 40% goedkoper dan de Seagate

Nog een leuk weetje, volgens tweakers brengt Western Digital een 500GB schijf uit met 7200RPM :slight_smile:
En dat in een maand of 2

[quote:e5a91cc843="sypie"]Een opleiding die specificaaties van jou hardware gaat eisen? Het moet niet gekker worden. Gaan ze dit soort ongein ook betalen?

Je kunt namelijk prima video bewerken met een 5400 toerenschijf, alleen de datastroom is een beetje kleiner.[/quote:e5a91cc843]
Lijkt me redelijk normaal dat zoiets gebeurd, zeker bij een media opleiding. Je kiest niet voor niks voor zo’n opleiding en dat weet je dan ook vooraf.

Video bewerken kan inderdaad met een 5400 toerenschijf, maar hoe sneller, hoe beter (in dit geval).

[quote:e5a91cc843=“Soulshaker”]Kijk maar eens naar deze review.

Over alle 500GB schijven :evil:

http://www.techreport.com/articles.x/17010/1

En daar is de Seagat NIET de beste schijf , maar de Western Digital , die trouwens veel goedkoper is :slight_smile:
Namelijk 40% goedkoper dan de Seagate

Nog een leuk weetje, volgens tweakers brengt Western Digital een 500GB schijf uit met 7200RPM :slight_smile:
En dat in een maand of 2[/quote:e5a91cc843]
Die review noemde ik ook in mijn openingspost :wink: Vandaar dat ik vond dat het niet veel uitmaakte. Maar het hangt dus allemaal puur van de test af blijkbaar, dus mocht iemand meer vergelijksmateriaal hebben, graag!

Heel logisch natuurlijk dat WD ook met een 7200 toerenschijf komt en als dat binnen 2 maanden is dan zou dat mooi uitkomen.

Oei ja , ik had niet op de link geklikt :P ,daarmee

Waarschijnlijk heb je dit topic ook al gelezen

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1171432/35

Het enige echt merkbare verschil is de prijs , bij een webshop kwam ik een verschil van 34 euro uit.
Maar ik durf wedden dat je het prestatieverschil tussen de Seagate en de WD niet gaat merken.
Dus neem de WD , en spaar je het geld uit
Met dat geld kan je een latje Ram van 2GB , of een goede laptophoes kopen , ook wel mooi :slight_smile:

Of als je kan , nog een paar weken wachten op de 500GB Scorpio Black (maar het is verre van zeker dat die daadwerkelijk op de markt komt in een paar weken)

Ik denk dat ik nu sowieso even wacht, want het liefst heb ik gewoon Western Digital. Het enige vervelende is dat het redelijk onbekend is wanneer de Scorpio Black beschikbaar is...