leerlingvolgsysteem

Ik ben een wiskunde docent in opleiding en ben op zoek naar een leerlingvolgsysteem voor de mac. Ik wil dus de gegevens van leerlingen op een geordende en overzichtelijke manier kunnen verwerken.

Ik kan natuurlijk in Filemaker een eigen database opzetten, maar laat ik eerst maar eens rondvragen of er al een dergelijk systeem voor de mac is. Of misschien heeft een andere leraar al zelf iets ontwikkeld waar ik goed gebruik van kan maken.

Wie kan mij helpen?

Is dit wat [url]http://www.macupdate.com/info.php/id/12091[/url] ?

Daaf

Er zitten wel aardige dingen in, maar het is niet flexibel genoeg wat betreft berekening van cijfers. Het is wel leuk dat je de klasindeling ook kan maken.

Wat heel veel leerkrachten bij ons op school gebruiken is Exel nog altijd. Want het is cross-platform.

Misschien een idee ?

Daaf

Dit gebruik ik ook voor al mijn cijfers, maar ik wil dit uitbreiden met gegevens van elke leerling. In filemaker kan je goed verschillende layouts maken voor de verschillende gegevens. In excel lijkt mij dat wat lastiger of ben ik daar nog te veel een leek voor.

Is dit misschien iets ? http://www.schoolmaster.nl/

Dit lijkt mij een prachtig systeem, alleen niet voor de mac geschikt. Dit systeem zoek ik dus voor de mac. Mag ook iets kleinschaliger zijn.

In Excel kun je overigens ook mooie layouts maken en een database aanleggen van de cijfers EN de leerlinginformatie hoor.

Eigenlijk zoek je dus gradebook software met wat extra's ... toch? Versiontracker komt met [url=http://www.versiontracker.com/php/search.php?mode=basic&action=search&str=gradebook&plt%5B%5D=macosx&x=0&y=0]deze kandidaten[/url]. Zelf gebruik ik Excel als gradebook.Mooie interface kan me gestolen worden. Ooit had ik op m'n PC op school de stand-alone versie van [url=http://www.thinkwave.com]Thinkwave Educator[/url], dát was een mooi pakketje, maar helaas niet voor de Mac en de dure webversie was ook niet m'n ding. Gelukkig hebben we op mijn school Blackboard en daar kan ik een hoop gegevens in kwijt.

of misschien zit [url=http://www.versiontracker.com/php/search.php?PHPSESSID=95b4bfedab10f9a46a1dfd4e7b85aa17&mode=basic&action=search&str=student+track&plt%5B%5D=macosx&x=0&y=0]hier[/url] iets tussen :)

Ik heb ineens weer een stuk meer keuze. Bedankt. Zal ze eens gaan testen.

Ik heb via onze schoolmail ook gelijk eens gevraagd of er nog meer mensen ideeën hebben en/of geïnteresseerd zijn. Nu blijken er reeds plannen te zijn voor een systeem volgend jaar:

[quote:5e420e8b6e]
beste Sebastiaan,
Je poging is goed maar, mi overbodig. Datgene wat jij wilt bestaat al. Het administratiesysteem van MAGISTER is uitstekend en is daarom de nederlandse markt aan het veroveren. Bij ons op school wordt schoolplus vervangen door het systeem. Interessant is dat er ook een PALMTOP voor docenten wordt bijgeleverd met voor leraren geschikte software (WINDOWS georienteerd). Met de PALMTOP zenden docenten hun gegevens naar de administratie die daardoor altijd up to date is.
Op het MENDEL COLLEGE in Haarlem draait momenteel een proefproject (PILOT geheten natuurlijk) en - naar ik begrepen heb - krijgen volgend jaar alle leraren een PALMTOP om hun administratie te doen (presentie, cijfers en wat al niet) De PALMTOP kost ca 300 euro, gebruikers zijn zeer enthousiast.
[/quote:5e420e8b6e]

Lijkt me best leuk, maar hoe koppel ik dit naar mijn mac? Niet waarschijnlijk.

Ga toch de apps even uitproberen, want ik weet niet of ik langer dan 1 jaar op deze school kan blijven en dan vind ik een eigen systeem toch wel handig.