Leeslampje op laptop

Gezien op de Universiteit van Amsterdam: een leeslampje dat je in een USB poort steekt om je toetsenbord te verlichten. Ideaal als je in een donkere ruimte werkt, en geen PowerBook G4 heb met oplichtende toetsen in het donker. Op de universiteit fotografeert men digitaal oude prenten in een donkere ruimte. Maar hier in het midden des lands kent men het niet, en kijkt men mij aan of ik in raadsels spreekt.

Zijn er mensen die dit gebruiken, en vooral: wie maakt dit en waar is dit te koop?

Las er over. Er zijn verschillende te koop. Kijk maar op deze pagina over een van Kensington...

http://www.applebits.com/aug2001.html

U kunt ook telefonisch bestellen bij de Apple Store via nummer 0800-0230432. De prijs is 23.80 euro bij de apple store. Kensington Flylight USB-notebooklamp

De FlyLight USB-notebooklamp is onmisbaar voor iedereen die regelmatig voor zijn of haar werk onderweg is. Dit kleine en flexibele lampje wordt aangesloten op de USB-poort van de Macintosh en zorgt voor een aangename en langdurige verlichting, waar u ook bent: in een vliegtuig, een presentatieruimte of in bed.

Belangrijkste kenmerken
• Geen batterijen; kan worden aangesloten op elke USB-poort
• Onverslijtbare LED-lamp
• Gebruikt nog geen negentig seconden aan batterijlading per uur
• Stijlvol hi-tech-ontwerp maakt dit tot een ideaal accessoire voor iedereen die veel reist
• Flexibele armatuur kan in elke stand worden gebogen

Systeemvereisten
• Mac met een USB-poort

Ondersteuning
Apple aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot functies of functionaliteit van producten van derden. Vragen of verzoeken met betrekking tot ondersteuning van producten van andere fabrikanten dienen bij de betreffende fabrikant te worden ingediend. Raadpleeg de documentatie bij het product voor het telefoonnummer van de klantenondersteuning en/of het adres van de ondersteuningswebsite.

kan je gewoon in de Makro kopen, er bestaan ook ventilatorkes op usb, mocht je het te heet krijgen ;-)

De mijne is van Kensington. Nutteloos ding. [img:597f09b92a]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/vanalles/1.jpg[/img:597f09b92a][img:597f09b92a]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/vanalles/2.jpg[/img:597f09b92a][img:597f09b92a]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/vanalles/3.jpg[/img:597f09b92a]

De bovenstaande zoek ik. Ik had in Amsterdam gezien dat het niet ideaal is om bij te typen, maar daar is het lampje niet voor bedoelt denk ik. Bij fotograferen moet je toetsen aantikken om de belichting te starten e.d., en daarvoor is het prima.

[quote:040e4b6cc1="helix"]kan je gewoon in de Makro kopen, er bestaan ook ventilatorkes op usb, mocht je het te heet krijgen ;-)[/quote:040e4b6cc1] Valt wel mee 8) !

Ik zag dat ze deze bij de Bijenkorf verkochten. In het zwart dan, want de mijne is gestript om de metaal look te krijgen. En natuurlijk tweemaal zo duur, de Bijenkorf kennende.

[quote:3f83c989f6="lucasraggers"]De mijne is van Kensington. Nutteloos ding.[/quote:3f83c989f6] Waarom vind jij 'm nutteloos Lucas?

Denk dat dit alleen zinnig is voor powerbooks of ibooks, en niet voor desktop macs, zoals Lucas hem gebruikt. Dan is 't idd een vrij nutteloos ding!

Voor de duidelijkheid, ik ben een iBook gebruikster.

[quote:e1ba3b5717="cmeijburg"]Denk dat dit alleen zinnig is voor powerbooks of ibooks, en niet voor desktop macs, zoals Lucas hem gebruikt. Dan is 't idd een vrij nutteloos ding![/quote:e1ba3b5717]

Klopt, heb hem speciaal voor deze gelegenheid uit het stof gehaald. Ik heb hem eens gekregen toen ik nog een iBook had. Maar ook toen gebruikte ik hem niet. Het scherm verlicht genoeg om te kunnen typen. Maar zelfs die situatie kwam niet voor. Bij mij.

Als je je scherm naar de toetsen wend wellicht wel. Maar zo staat m'n scherm meestal niet.

Ook te koop bij Office Center. Voor weinig. Weet niet precies meer hoeveel.

Dit is wat ik zag,

[img:39c519b183]http://www.kensington.com/images/62641M.jpg[/img:39c519b183]

Inmiddels besteld, enne, bedankt jullie :wink: .

Bedankt voor jullie reactie's. Ik heb het lampje nu, en het voldoet prima aan de verwachtingen :wink: .

Verbruikt 't lampje veel stroom van je accu?

Gaaf dingetje. Moet ik ook hebben, voor de donkere nachten op het balkon :D

Nee, ik kan nauwelijks merken dat het accugebruik achteruitgaat. Er zit ook geen gloeilampje in, maar een LED (scheelt energie, naar men zegt). Wat ik wel merk in het verbruik is het verschil tussen een optical mouse, en een klassieke muis met balletje. Laatstgenoemde is zuiniger.

oude topic, maar even melden dat handige mensen het goedkoper doen: [url]http://guides.pimprig.com/modding/diy_usb-powered_flashlight.php[/url]