Leopard branden op cd

Hoi allemaal,

Hoe kan ik leopard op 6 cd’s branden?

toast? :)

Dan ga je geen leopard erop installeren!!!

[quote:0af78b95d3="Stylooos"]Hoi allemaal,

Hoe kan ik leopard op 6 cd’s branden?[/quote:0af78b95d3]Ik zie hier sloten door de lucht vliegen… Hier zit een beetje een minder legaal geurtje aan…

Daarmee kan je geen leopard installeren, dan kan alleen vanaf een DVD.

In de veronderstelling dat topicstarter een reservekopie van Leopard wil maken voor eigen gebruik en voor het geval dat de legaal aangekochte originele dvd verloren raakt, is hij niet illegaal bezig en mag dit draadje open blijven.

je kunt ook 1 dual-layer dvd kopen en hem daarop branden (moet je wel een dual-layer brander hebben).

[quote:b239f576fa="Stylooos"]Hoe kan ik leopard op 6 cd's branden?[/quote:b239f576fa] Niet. Don Leo brengt net geen 8GB in de strijd, dus dat gaat je niet lukken op 6 cd's. Aan de suggestie van victor93 zul je meer hebben.

Ik wil hem anders branden omdat me huidige DVD beschadigt is en ik net een disk image ervan gemaakt hebt

Als je er een DMG van gemaakt hebt dan kun je dus op een DVD branden, mits je een Dual Layer DVD brander hebt.

Als je CD’s wilt hebben van Leopard moet je heel hard je best doen, ik ben ze in ieder geval nog niet tegengekomen. Desnoods vraag je iemand in de buurt die dat voor je wil/kan doen?

EDIT: Minimum System Requirements

* Mac computer with an Intel, PowerPC G5, or PowerPC G4 (867MHz or faster) processor
* 512MB of physical RAM
* DVD drive for installation

Vooral die laatste doet het em…

me laatste vraag je kan het ook op een harddisk zetten en vervolgens vanaf de externe usb schijf installeren maar hoe zet ik leopard op de externe usb schijf?

Zet de inhoud van de DMG, dus niet de DMG zelf, naar een lege als GUID geformatteerde disk.

Bedenk wel dat alleen Intel machines ook vanaf USB kunnen opstarten. Mocht je nog een Mac hebben met een G4 of G5 processor dan MOET je een FireFire schijf hebben of een andere Mac met FireWire kabel er tussen.

Hoe plaats ik alle gegevens van die image naar de geformateerde harddisk?

Dt kan met het schijfhulpprogramma. Selecteer daar de externe harde schijf, en klik dan op het tabblad "herstellen". Daar staan 2 vakken, bron en doel. Sleep je DMG naar Bron, en je externe schijf nar Doel.

Werkt niet :|

Wedden van wel ?

Maar wees a.u.b. iets duidelijker… Wat gaat er mis ? Wat lukt niet ? Krijg je een foutmelding ? Wij kunnen geen gedachten lezen, dus hoe meer duidelijke info jij geeft, hoe sneller wij je kunnen helpen.

Mocht het om de release gaan van 10.6 (die ik ook al ergens heb staan...) dan MOET je je schijf partitioneren als een GUID partitie voor dat dit kan.

Maar als je Schijfhulpprogramma aangeeft dat het niet kan dan wordt er ook een foutmelding gegeven. Die foutmelding is toch belangrijk voor het oplossen van je vraagstuk.

Het kan zijn dat het niet lukt omdat je de image eerst moet scannen:

[img:993de279d9]http://img178.imageshack.us/img178/5966/picture1qo4.png[/img:993de279d9]

Hou er rekening mee dat de partition map scheme van de externe HD een Apple Partition Map moet zijn voor een PPC Mac. Eventueel GUID voor een Intel Mac.

Jongens het is helemaal gelukt die cd kan ik nu wel weggooien daar zitten krassen op als ik weet niet wat.... mrja zo zie je wat je aan twee macs hebt

THX allemaal :wink:

Misschien CloneX (Minimal System creation)

[quote:4e32f783f7] http://www.tri-edre.com/english/clonex.html [/quote:4e32f783f7]