Lettertype mail

Hallo

Wanneer ik een e-mail typ in Mac mail gebruik/zie ik het lettertype Calibri, maar wanneer ik mijn verstuurde mail zie op een Windows computer zie ik een lelijk, oud typmachine lettertype.

Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen?

Alvast bedankt!

Groeten

JVe

Je vermeld windows pc, werkt het op een andere mac dan wel?
En ben je zeker dat dat je windows pc dat lettertype heeft?

Alle Windows PC's hebben Calibri .. maar heb het voor de zekerheid ook eens geprobeerd met Arial en Times New Roman .. hetzelfde probleem .. Ook wanneer ik een mail stuur naar mijn hotmail account vanuit Mac mail zie ik het lelijke typmachine lettertype ..

Heeft dat niet te maken met je instellingen?

Mail, voorkeuren, nieuw, daar zou de eerste instelling RTF-tekst moeten zijn, ik denk dat ie bij jou op platte tekst staat.

Bij mij hetzelfde 'probleem'...

Het kan zijn dat het op je Mac een TrueType font is en op de PC een OpenType (of andersom). Of dat het font iets anders heet (Bijv. MS Calibri) dit betekend dat-ie niet vanzelf herkent zal worden.

Verder zou het idd ook aan de RTF indeling kunnen liggen zoals Bianco al zegt, dat lijkt me logischer.

[quote=basbrouwers url=http://www.onemorething.nl/community/topic/lettertype-mail-1#post-2356851 time=1327530642]Het kan zijn dat het op je Mac een TrueType font is en op de PC een OpenType (of andersom).[/quote]Dat lijkt me heel erg sterk — in het mailtje is hoogstwaarschijnlijk niet meer dan de naam van het lettertype opgegeven, en dan pakt de ontvangende computer het lettertype met die naam (als hij dat heeft), ongeacht welk bestandsformaat het lettertype toevallig heeft. Is het "lelijk, oud typemachine lettertype" toevallig [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Courier_(lettertype)]Courier[/url]? In dat geval is denk ik het probleem dat de Windowscomputer het juiste lettertype niet kan vinden en dus terugvalt op een standaardlettertype met vaste breedte.

Dat, of je stuurt mailtjes als platte tekst (zoals het hoort) in plaats van als HTML of RTF of andere rotzooi — in dat geval zal de ontvangende computer het mailtje tonen zonder de lettertypes die jij dénkt te gebruiken.

[quote=basbrouwers url=http://www.onemorething.nl/community/topic/lettertype-mail-1#post-2356851 time=1327530642]dit betekend dat-ie niet vanzelf herkent zal worden.
"dit beteken[b]t[/b]" en "herken[b]d[/b] zal worden"

Nog een rede waarom iedereen een mac zou moeten hebben...

Het ligt niet aan de Windows PC!

Wanneer ik een mail stuur naar mijn hotmail account en bekijk op mijn Mac zie ik ook het lelijke lettertype, terwijl ik het verstuurd heb als 'Arial' ..

Misschien kan de TS eens vertellen hoe zijn mail-voorkeuren zijn ingesteld anders komen we niet erg verder:
Mail>>Voorkeuren....>>>tab: Letters en kleur.
En welke lettertypen staan daar?
En vervolgens:
Mail>>Voorkeuren....>>>tab: Nieuw
En wat staat achter: "Berichtenstructuur: xxxxx ??

[quote=JVermeulen url=http://www.onemorething.nl/community/topic/lettertype-mail-1#post-2357073 time=1327590086]Wanneer ik een mail stuur naar mijn hotmail account en bekijk op mijn Mac zie ik ook het lelijke lettertype, terwijl ik het verstuurd heb als \'Arial\' ..[/quote]Kijk, daar hebben we de boosdoener … als je iets verstuurt met een lelijk lettertype dan zul je ook een lelijk lettertype zien, ja …

:razz:

Bekijk eens de bron van zo'n testbericht (??U) en neus daardoorheen om te zien of je ergens een lettertype opgegeven ziet staan — of plak het in een bericht hier zodat iedereen mee kan kijken :)