Lettertypen printen

Wie weet met welk programma je een lijst kunt printen waar alle fonts op voorkomen. Ik heb in het verleden een utility gehad, die de bekende zin met de "fox" kon printen in alle fonts onder elkaar. Ben alleen de naam van het programma kwijt.

Wie weet zo’n pakketje te vinden?

Ik heb anders aan flash bestandje , dat de fonts leest en weergeeft . Ik wil de FLA wel eens doorsturen . Je zal wel de source nog moeten aanpassen in de actionscript .

Ik werk op OS 9 met FontBook, ik weet niet wat er is voor OS X.

Ik ken Fontbook ook, wellicht kan je bij versiontracker zoeken of er een OS X versie is.

Fontbool 3.91 is verkrijgbaar, maar geeft niet de volledige pagina, die ik zoek. Ik wil alle fonts onder elkaar met telkens de zelfde regel tekst (the quick brown......) zodat je op enkele pagina's een overzicht van alle fonts bij de hand hebt.

Heb al veel afgespeurd, maar de goeie app nog niet gevonden.

Misschien niet de knapste oplossing maar wel effectief: AppleWorks, The Fow.... en een de alfabetjes uittypen, selecteer alles en kies je font. Printen en sla je document op voor de volgende. Eén groot voordeel, je kunt je letterproef indelen zoals je zelf wil.

FontViewer is ook nog een alternatief.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/13457

Ik weet niet hoe OSX er op reageert en hoe je printer er mee omgaat, maar in de tijd dat ik dit soort dingen ook wilde doen verslikte de gemiddelde laserprinter zich hopeloos in 30 verschillende fonts op een pagina in Word of Works. In fontbook zit een optie om de tekst aan te passen.

Kies je dan de 20-regels layout dan krijg je precies wat je zoekt…

FontVista

Kijk hier maar even:

http://www.morrisonsoftdesign.com/