Levensduur batterij ibook

Beste vrienden

Vandaag ontdekt dat men batterij wss stuk is.
Ik kon men laptop niet aanzetten zonder de lichtnetadaptor in te steken ondanks gisteren deze constant heeft ingestoken. Men batterij bleek leeg te zijn en als ik dan de lichtnetadaptor instak kwam er bovenaan de balk het symbool dat batterij geladen is en tussen de haakjes dat hij aan het berekenen is. Men lichtnetadaptor geeft dus een oranje licht dat hij aan het laden is maar men batterij laad niet meer op…

Is het normaal dat een batterij na een dik jaar gebruik reeds stuk is?
Het is ook niet zo dat ik een héél intensieve gebruiker ben die laptop dag in dag uit laat aanstaan en deze oplaadt.

En is het zo dat als ik een nieuwe batterij ga kopen het best één koop die moet overkomen van Apple, en niet één die in de stock van de winkel ligt (las dit op een forum)?

Zijn er nog mensen die mijn probleem hebben gehad of hun batterij vrij vroeg hebben moeten vervangen?

Groeten,

Sven

Dat is allesbehalve normaal..

Normaal is dat je batterij geleidelijk aan minder en minder capaciteit gaat hebben… M’n iBook z’n batterij begon na zo’n 2 en half jaar wel drastisch aan capaciteit te verminderen maar ik kon 'm wel nog steeds gebruiken…

Laat [url=http://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/index.html]dit kleine tooltje[/url] eens lopen. Het geeft aan hoeveel % lading t.o.v. vroeger je batterij nog heeft. Super handig

Coconut Battery!

Ik weet niet of het waar is, maar las een tijdje geleden dat je iets moest resetten in je mac. Iets dat je batterij en de computer elkaar niet goed herkennen. Iets met PMU ofzo

Kan gel*l zijn maar misschien weet iemand anders het

[quote:fed4d7535e="dbsven"]Zijn er nog mensen die mijn probleem hebben gehad of hun batterij vrij vroeg hebben moeten vervangen?[/quote:fed4d7535e] Duizenden: https://support.apple.com/macbookpro15/batteryexchange/index.html Hoort de jouwe daarbij?

Dat apple exchange programma gaat over de macbook toch. Er is wel een exchange programma geweest, maar alleen voor de iBook 12inch geloof ik.

controlleer de battery exchange programms eens ik heb zo ook nog batterij voor mijn powerbook vervangen is altijd handig na een jaar een gratis nieuwe batterij krijgen ;-)

Beste vrienden,

Na telefonisch contact met mijn broer, informaticus, zei hij dat ik ook zeker eens moet checken of het niet aan de connectoren ligt. Hiervoor moet ik natuurlijk iemand anders batterij gebruiken en in men laptop steken. Dan moet ik iemand vinden die int stad woont of ik moet naar de apple winkel bellen en vragen of ik het daar mag testen en zien dat ze hier geen kosten voor aanrekenen.

Wat mijn broer ook zei is dat ik eens moet zien of mijn laptop de batterij detecteert. Als geen computerspecialist zal ik dan wel even moeten opzoeken hoe ik dit doe. Zoiets doe ik nu eenmaal dagelijks (nooit eigenlijk)…

Iemand anders wist me ook te vertellen dat als ik naar de apple winkel ga ik in men achterhoofd moest houden dat ik recht heb op 2 jaar garantie volgens de EU ipv 1 jaar die Apple geeft.

Ah ja, dat programma coconutbattery geeft weer: originele capaciteit 4400mAh, huidige capaciteit 3569mAh, nu bevat mijn batterij nog maar 1% capaciteit of 36mAh, leeg dus en ze laad niet meer op.

Groeten,

Sven[/img]

Een "normale" levensduur van een batterij is ongeveer drie jaar. Soms is dat langer maar dan heb je geluk gehad.

Jouw batterij lijkt me, als ik je verhaal hoor, wel in orde. Ik denk dat het probleem aan het power management van je computer ligt OF zoals je al zei aan de connectoren.

In beide gevallen zal je computer slecht of helemaal niet opladen.

Beste,

Ik heb met het hulpprogramma Systeemprofiel mijn hardware opgevraagd. Daar geeft hij over mijn voeding het volgende weer:

Informatie batterij:

Batterij geïnstalleerd: Ja
Eerste waarschuwing i.v.m. laag niveau: Nee
Volledige laadcapaciteit (mAh): 3569
Resterende laadcapaciteit (mAh): 36
Ampèrage (mA): 0
Voltage (mV): 14763
Aantal cycli: 201

Informatie wisselstroomlader:

Wisselstroomlader (wattage): 50
Verbonden: Ja
Bezig met opladen: Nee

Hardwareconfiguratie:

Klep gesloten: Nee
UPS geïnstalleerd: Nee

Groeten,

Sven

Beste,

Ik heb met het hulpprogramma Systeemprofiel mijn hardware opgevraagd. Daar geeft hij over mijn voeding het volgende weer:

Informatie batterij:

Batterij geïnstalleerd: Ja
Eerste waarschuwing i.v.m. laag niveau: Nee
Volledige laadcapaciteit (mAh): 3569
Resterende laadcapaciteit (mAh): 36
Ampèrage (mA): 0
Voltage (mV): 14763
Aantal cycli: 201

Informatie wisselstroomlader:

Wisselstroomlader (wattage): 50
Verbonden: Ja
Bezig met opladen: Nee

Hardwareconfiguratie:

Klep gesloten: Nee
UPS geïnstalleerd: Nee

Groeten,

Sven

[quote:395d7d6e7c="manhattan"]Er is wel een exchange programma geweest, maar alleen voor de iBook 12inch geloof ik.[/quote:395d7d6e7c] Nee hoor, voor van alles en nog wat: https://support.apple.com/ibook_powerbook/batteryexchange/

Argh… ik zie nu pas die iBook in het onderwerp staan. :x :sealed: :slight_smile:

Je Power Management Unit (PMU) heeft wellicht niet een restart nodig. Dit kun je vanuit je luie stoel doen, dus wel de moeite waard (voordat je moet opstaan en helemaal naar de Apple dealer moet ;)):

Hoe je het moet doen

Kijk wel goed bij welke instructie je moet kijken, voor iedere type en uitgave van iBook werkt het anders…Zo weet je welke iBook je hebt.

Succes!

Beste vrienden,

Merci voor jullie hulp en tips!!
Het probleem is opgelost, dit had ik niet gekund zonder jullie hulp…

Ik heb de PMU gereset en dit heeft gewerkt, was dat een pak van men hart!!

Groetjes,

Sven

PS: sorry voor de frustratie, het is idd een ibookG4 :lol: