Limewire op mac via pc netwerk

We hebben hier een pc-netwerk op ons bedrijf. Daar draait een iMac G4 in mee. Alles werkt naar behoren behalve limewire of aquisition. We weten niet precies de juiste instellingen om de firewall te paseren. De systeembeheerder weet alleen veel van pc's maar heeft eventueel wel alle gegevens.

Wat moeten we doen?

heb je al wat geprobeerd :innocent:

er bestaat namelijk niet iets als een windows/mac/linux netwerk. het OS is een laag die boven het netwerk staat en hier gebruik van maakt. staat dus los van elkaar.
echter, maakt het wel uit wat voor software er op de servers draait die het internet regellen.

iets meer info? :slight_smile:

Meestal moet je in dat soort programma's aangeven wat voor een soort verbinding je hebt. In jouw geval zit je op een lokaal netwerk. Dit wordt vaker aangegeven met LAN. Dus kies dan niet de snelheid van de internetverbinding maar LAN (Local Area Network)

Meestal is er ook een optie om aan te vinken dat je achter een firewall zit. Echter een firewall zou niet voor problemen moeten zorgen.

[quote:bea7e0569d="MacBjorn"]Meestal moet je in dat soort programma's aangeven wat voor een soort verbinding je hebt. In jouw geval zit je op een lokaal netwerk. Dit wordt vaker aangegeven met LAN. Dus kies dan niet de snelheid van de internetverbinding maar LAN (Local Area Network) [/quote:bea7e0569d]

Dit heeft over het algemeen niets te maken met het feit of je wel of niet kunt verbinden.

[quote:bea7e0569d=“MacBjorn”]Meestal is er ook een optie om aan te vinken dat je achter een firewall zit. Echter een firewall zou niet voor problemen moeten zorgen.[/quote:bea7e0569d]

Juist wel. Een firewall zorgt er juist voor dat bepaalde poorten geblokkeerd worden. Dit lijkt hier zeer zeker het geval.

Echter, omdat limewire en consorten multiplatform zijn, maakt het niet uit of jouw computer een Mac of PC is; het zijn dezelfde poorten. Normaalgesproken zou je systeembeheerder dus de poorten die hij op “z’n lijstje” heeft staan open kunnen zetten, en kun je gewoon je gang gaan.

Gnutella en Limewire zouden moeten werken als je poort 6346 op de firewall openzet.