Line pattern in Photoshop maken

Ik wil een line pattern maken voor een achtergrond van een website met photoshop. Maar ik kom telkens niet uit. Is hier geen hulpmiddel voor en hoe doen julie het?

Maak een transparant plaatje (dus geen achtergrond) en zet daar een lijn in (horizontaal) op de desgewenste plek. Zorg wel dat het plaatje de afmetingen heeft die jij wilt als afstand tussen de lijnen. Maak de lijn ook zo dik als je hem wilt hebben.

Dan ga je naar [i:8a324afd73]edit > define pattern[/i:8a324afd73] en typ je een naam in.

In het document waar je de pattern wilt ga je naar de desgewenste layer en doe je [i:8a324afd73]shift + 5[/i:8a324afd73] (fill)… en dan [i:8a324afd73]pattern[/i:8a324afd73]. Dan selecteer je jouw pattern :).

Als je hier trouwens geen zak van begrijpt, dan klik je hier :).

Ik bedoel eigelijk z'n plaatje:

[img:d57dcc093b]http://www.doemaardie.nl/images/bg_pattern.jpg[/img:d57dcc093b]

Als deze allemaal naast en onder elkaar gezet word vormen ze allemaal lijnen. Zoals de achtergrond van: www.doemaardie.nl , als ik probeer zoiets te maken (z’n patroon) kom ik elke keer niet uit. Waar moet ik daarvoor opletten?

Stel, alle strepen zijn 5px breed. Dan moet je kijken of de streep in de linkerbovenhoek ook 5px is, en of er in de rechteronderhoek een opening van 5px is.

Je vraag is erg vaag, ik zou denken dat je dat gewoon in html/css kan doen maar bedoel je dat niet? Formuleer je vraag bitte iets beter.

[quote:a87e26a238="iPod Jimmy"]Je vraag is erg vaag, ik zou denken dat je dat gewoon in html/css kan doen maar bedoel je dat niet? Formuleer je vraag bitte iets beter.[/quote:a87e26a238]

Zijn vraag is blijkbaar alleen voor jou vaag ;). Hij bedoeld dat hij in Photoshop een plaatje wil (zoals hij in zijn bericht laat zien) waar alles zo aansluit dat je het als pattern kan hebben voor een achtergrond, dat heeft niks met HTML/CSS te maken, en alles met photoshop.

Snap je :)?

Daar staat ook iets van patterns in photoshop, weet niet of het je dan lukt. Succes in ieder geval :).

http://frenchstudio.net/site.php?Tutorials