Links naast elkaar en in het wit

Hoi.

Ik ben bezig met een site, maar ik moet een een bepaalde link naar een stukje frame in mijn pagina linken.

Dat is nog geen probleem, maar ik wil de link ook een witte kleur geven en ik wil ze naast elkaar zetten (de links)

http://nicknak.cloud.prohosting.com en dan die links in het rechter vak, die wil ik daar boven hebben bij die groene letters.

Maar dan ook naast elkaar zoals die groene er nu staan, dat lukt me niet, en ik wil die links ook wit hebben. Dat lukt me ook niet, ik heb nu de code:

<p style=“font-family:tahoma; color:red; font-size:18px”>home

<p style=“font-family:tahoma; color:red; font-size:18px”>live luisteren

<p style=“font-family:tahoma; color:red; font-size:18px”>deejays

Wat moet ik veranderen om dat zo te krijgen?

Bedankt.

Je CSS eerst eens in een apart bestand zetten (gebruik HTML-classes, die zijn ervoor). Dit is zo niet te overzien. En ook niet te onderhouden. ;-)

En installeer Firebug, dan kun je gemakkelijk zelf zien wat er fout gaat en waarom.

En de HTML <p> staat voor paragraph, en die beginnen standaard op een nieuwe regel. Hint: "red" is niet het Engelse woord voor wit.

Trouwens, ook Safari heeft een soort van Firebug: “Show Web Inspector” in het menu “Develop”. Dat menu kun je aanzetten in de preferences.

[quote:d298db3678="palahala"]En de HTML

staat voor paragraph, en die beginnen standaard op een nieuwe regel. Hint: "red" is niet het Engelse woord voor wit.

Trouwens, ook Safari heeft een soort van Firebug: “Show Web Inspector” in het menu “Develop”. Dat menu kun je aanzetten in de preferences.[/quote:d298db3678]

Whah! Wat dom van me, daar had ik nog niet eens aan gedacht, bedankt!

[quote:13cee47995="iJoost"]Je CSS eerst eens in een apart bestand zetten (gebruik HTML-classes, die zijn ervoor). Dit is zo niet te overzien. En ook niet te onderhouden. ;-)

En installeer Firebug, dan kun je gemakkelijk zelf zien wat er fout gaat en waarom.[/quote:13cee47995]

Ik heb firebug geinstaleeerd

Mooi, dan kun je precies zien wat je doet en wat het effect is. En ben je niet meer afhankelijk van anderen om je te vertellen wat er fout gaat. Als je 'm ook daadwerkelijk gebruikt tenminste... ;-)

[quote:5a570de53d="iJoost"]Mooi, dan kun je precies zien wat je doet en wat het effect is. En ben je niet meer afhankelijk van anderen om je te vertellen wat er fout gaat. Als je 'm ook daadwerkelijk gebruikt tenminste... ;-)[/quote:5a570de53d]

Ok. Maar nu heb ik nog een klein probleempje waar ik helemaal niks van snap:

<a style="font-family:tahoma; color:red; font-size:18px">home		<a style="color:red; font-size:18px">live luisteren		<a style="color:red; font-size:18px">deejays

Het lettertype, de grote en en de kleur werkt niet :S

Dus? Start Firebug, kijk welke CSS-regels van toepassing zijn, kijk wat het effect van al die regels samen is, stel vast wat van je CSS-regels blijkbaar niet het effect heeft wat je verwacht had en doe er iets aan. Eitje.

En mochten Firebug of de Web Inspector er ook niet meer uitkomen, laat dan de geldigheid van [url=http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fnicknak.cloud.prohosting.com%2FWelkom_bij_Greenpink_Radio.html]je HTML[/url] en [url=http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?profile=css21&warning=0&uri=http%3A%2F%2Fnicknak.cloud.prohosting.com%2FWelkom_bij_Greenpink_Radio.html]je CSS[/url] even controleren bij w3c.org. Met de Firefox [url=https://addons.mozilla.org/firefox/addon/60]web developer toolbar[/url] kan dat ook gemakkelijk met HTML die je alleen op jouw computer hebt staan. Maar: het controleert de inhoud van één pagina, en volgt niet de inhoud van frames en dergelijke.